Moeilijke dag Besseling op Gran Canaria

Het gat met de leider voor het ingaan van de laatste ronde is nog altijd te overzien, maar de de nummer 191 van de wereld deed zichzelf geen plezier op de derde dag van het Gran Canaria Lopesan Open.

besseling

Met -13 en één slag achter Olesen begon de Noord-Hollander aan de derde ronde, maar geen moment kwam hij zo in het spel als op de eerste twee rondes van het toernooi. Veel meer dan de andere dagen was het werken voor Besseling, vanaf de tee, naar green, en zeker ook daarop.

Al op de eerste hole sloeg hij zijn drive ver links van de fairway en moest hij vechten om een par te redden vanaf een aanpalende fairway en over de wuivende palmbomen. Dat lukte niet (bogey) en dus moest hij direct in de achtervolging op een weliswaar lastiger spelende dag, waar desondanks nog altijd lage scores mogelijk waren. Zo tekenden Sam Horsfield en Jeff Winther voor een 62 en nam Higgo Garrick met een 63 en -18 brutaal de leiding over.

Ondanks vijf birdies slaagde Besseling er niet in laag te gaan. Na de bogey op hole 1 leverde hij ook slagen in op negen, twaalf en dertien, en het waren vooral de bogey op de par-3 twaalfde (slecht teeshot) en de bogey op de par-5 dertiende (slecht uit de fairwaybunker en een veel te harde birdieputt).

Uiteindelijk stapte Besseling van de baan met een ronde in één onder par voor een totaal van -14, vier slagen achter de Zuid-Afrikaanse koploper, en daarmee zeker nog niet helemaal kansloos voor zijn eerste zege op het hoogste niveau.

Dat is zelfs Joost Luiten niet. De Nederlandse nummer 1 ging foutloos rond in 66 slagen en klom daarmee naar de vijftiende plaats, vijf slagen achter de koploper, en slechts één slag achter zijn oude teamgenoot.

Een overwinning wordt voor Darius van Driel (-12 en T22) en Lars van Meijel (-11 en T29) een stuk lastiger, maar ook zij hebben zeker nog goede kansen op een topnotering in de Spaanse zon.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport