Van Dam naar weekend in Lotte Championship

Na twee gemiste cuts is de Nederlandse nummer 1 er weer bij in het tweede deel van een wedstrijd van de LPGA. In het op woensdag begonnen toernooi staat ze halverwege gedeeld 35ste.

anne van dam

Zo goed als in de eerste ronde was het niet op de tweede dag op de Kapolei Golf Club voor Van Dam maar haar plek in het weekend kwam na een tweede opeenvolgende ronde onder par ook geen moment in gevaar.

Woensdag, in de eerste ronde in Hawaii, leverde ze één slag in, op de par-4 achttiende, en maakte ze vijf birdies voor een 68, donderdag deed ze het niet veel slechter met opnieuw een bogey, op de par-5 negende. De winst kon volledig worden toegeschreven aan het slot van de ronde met birdies op dertien, veertien en zestien voor een ronde in 70 slagen.

Met een totaal van -6 leverde Van Dam weliswaar iets in ten opzichte van de eerste dag, maar met een gedeeld 35ste plaats heeft ze de top-10 (-9) nog prima in zicht, al is de kop van het veld wel érg ver weg. Yuka Saso, op de LPGA een grote onbekende maar in Azië al een grote naam mede dankzij een gouden medaille op de Asian Games voert het veld aan met een score van -16, twee slagen voor Lydia Ko die op haar beurt drie slagen voorsprong heeft op onder meer Nelly Korda.

Komende maandag (19 april) zendt Ziggo Golf een ruime samenvatting uit van de wedstrijd.

Leaderboard

Tour
  • Pro Shots