België terug op Europese Tour

Na een afwezigheid van een paar jaar staat België in 2022 weer op de planning van het circuit. In een andere vorm dan de voorbije edities maar wel weer met Rinkven als gastheer van het Soudal Open.

belgian open

Begin juni 2019 tilde Guido Migliozzi de trofee van het Belgian Knockout omhoog nadat hij in de finale van het toernooi te sterk was gebleken voor Darius van Driel. Een titelverdediging zat er in 2020 niet in, en ook in 2021 ontbrak België op de speelkalender, maar volgend jaar komen de beste Europese golfers weer naar België. Niet voor een derde editie van het Belgian Knockout, wel voor de eerste editie van het Soudal Open.

Hoewel nog niet alle details bekend zijn, is wel bekend dat het toernooi medio juni 2022 zal worden gespeeld, dat er een miljoen euro aan prijzengeld in de pot zit, dat Rinkven International opnieuw gastheer is, en dat het toernooi een regulier strokeplayevenement over 72 holes zal zijn nadat het BKO een gespeeld werd in een afgeleide matchplayvorm.

Het Belgisch Open is een van de oudste toernooien van het continent (1910), maakte vanaf 1978 deel uit van de Europese Tour en werd, na een onderbreking vanaf 2000 in 2018 en 2019 dus als Belgian Knockout gespeeld.

Oprichter en President van titelsponsor Saudal (Europa's grootste onafhankelijke producent van onder meer lijmen en PU Schuimen) Vic Swerts is dan ook trots dat het toernooi volgend jaar weer zal worden gespeeld. 'Als global brand zijn we er trots op dat we zo'n mooi evenement in België mogelijk kunnen maken. Onze huidige Belgische topspelers laten hun kunnen overal op de wereld zien en het is ons doel om golf in de breedste zin van het woord te vieren door dit evenement.'

Ook Tourbaas Keith Pelley was vanzelfsprekend te spreken over de terugkeer naar België.

'België heeft een sterke traditie voor het hosten van wedstrijden van de Europese Tour en heeft daarnaast ook nog eens de beschikking over enkele grote talenten, dus we zijn er zeker trots op dat het Nationaal Open van België vanaf volgend jaar weer op de kalender staat', aldus de Canadees over het toernooi waarvoor een driejarige overeenkomst werd gesloten.

Meer details over het Soudal Open worden in de loop van het jaar verwacht.

Migliozzi was in 2019 de laatste winnaar van een wedstrijd van de Europese Tour op Belgische bodem.
Tour
  • Golfsupport