Joost Luiten-collectie

In samenwerking met zijn sponsor Duca Del Cosma heeft Joost Luiten een eigen schoenenlijn ontwikkeld, bestaande uit drie spikeloze modellen.

Joost Luiten-collectie

Vorig jaar legde de zesvoudige winnaar op de Europese Tour in toernooien meer dan 510 kilometer af. 'En dat was zonder pro-am's en oefenrondes', aldus Luiten. Dan is comfort essentieel en daarom besloot hij samen met designer Baldovino Mattiazzo achter de ontwerptafel te gaan zitten. Het resultaat: drie spikeloze golfschoenen. 'Ze zijn extreem comfortabel en zien er ook nog aantrekkelijk uit.'

De schoenen uit de Joost Luiten-collectie combineren het waterdichte bovenwerk van de Belair met de zool van de nieuwe Elpaso. Ze komen beschikbaar in de kleuren wit/camouflage (JL1) en zwart/wit (JL2), met contrasterende oranje details en veters.

Het zachte Italiaanse nappaleer van de JL1 en JL2 heeft een geïntegreerd 'sok' en naden die met tape dichtgemaakt zijn om de schoen waterdicht te maken. De verwijderbare binnenzool is ademend en neemt vocht op, terwijl het geheugenschuim een antibacteriële behandeling heeft gekregen. In de hiel is van gerecycled kurk gebruikt om zowel steun als comfort te bieden. De JHL3 is gemaakt van zacht, volledig recyclebaar en waterafstotend microfiber.

Prijs: € 199

ducadelcosma.com