Road to The Masters

Eindelijk heeft iedereen de kans om Augusta National een keer te spelen. Op de computer dan wel, maar toch. Ook de samenwerking tussen EA Sports en de iconische golfbaan leek lang onwaarschijnlijk.

masters

Gamers spelen al jaren op de mooiste banen van de wereld. Pebble Beach, TPC Sawgrass, noem de grote banen maar op, of je kon er een virtueel rondje golfen.

De, volgens velen, baan der banen ontbrak echter altijd op de speelmogelijkheden. Augusta National liet zich liever niet digitaliseren. In 2011 figureerde de iconische baan een keer eerder, maar in de jaren daarna ontbrak de gastheer van The Masters.

Tot nu toe dan. Aan de vooravond van The Masters 2021 maakten EA Sports en de Augusta National Golf Club bekend dat de baan niet alleen is opgenomen in het spel, in de nieuwste editie van EA Sports PGA Tour speelt de baan in hoofdrol. Niet alleen is de cover volledig gewijd aan The Masters, de ondertitel van het spel is ook 'Road to The Masters'.

'We zijn vereerd om met Augusta National samen te mogen werken en de baan uniek aan onze game toe te mogen voegen', aldus een zegsman van de game-ontwikkelaar. 'Door ons partnership met Augusta en de andere Majors brengen we de sport dichterbij de fans en hopen we een bijdrage te kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van de sport.'

Bij het ontwerp van het spel werd gebruik gemaakt van de modernste technieken waardoor de spelervaring je echt 'het gevoel moet geven op Augusta National te zijn', aldus de promo-tekst.

Naast spelen op de baan zijn ook een aantal andere 'exclusieve ervaringen' ingebouwd.
Het is nog niet bekend wanneer het spel op de markt komt. Het persbericht meldt dat een specifieke launch date later bekend wordt gemaakt, evenals overige details.