Woods reed te snel voor ongeluk

Na uitvoerig onderzoek weet de politie het zeker: Tiger Woods had het gaspedaal te diep ingedrukt toen hij op 23 februari met zijn auto van de weg raakte.

tiger woods

De SUV van Woods was nog maar nauwelijks terug op de weg getakeld toen het grote speculeren al begon. Wat was de reden achter de crash van de voormalig nummer 1 van de wereld? Reed hij te hard? Was hij in slaap gevallen achter het stuur? Was hij om andere redenen afgeleid?

Nog dezelfde avond lieten de lokale autoriteiten weten dat Woods bij kennis was ten tijde van de crash die hem zware beenkwetsuren opleverden en dat hem geen vervolging boven het hoofd hing.

In de weken na het zware eenzijdige ongeluk nam het speculeren echter hand over hand toe. Er waren getuigen die wisten te melden dat Woods slapend uit zijn auto werd gehaald, er waren specialisten die meenden dat het nooit 'zomaar' een ongeluk geweest kon zijn omdat er geen remsporen waren. En natuurlijk werd ook hardop uitgesproken dat Woods misschien wel weer kampte met medicijnproblemen. Mede omdat het uit kamp Woods vooral stil bleef.

Bijna twee maanden na de fatale crash heeft de politie laten weten dat - na bestudering van de zwarte doos die in de auto aanwezig was - dat het voertuig voor deze van de weg raakte te hard reed voor de plek waar het zich op dat moment bevond, namelijk 84 tot 87 mijl (135-140 kilometer) per uur en dat de rem tijdens het ongeval niet werd ingetrapt, hetgeen zou suggereren dat Woods per ongeluk het verkeerde pedaal intrapte.

Ondanks de snelheidsovertreding zal Woods - die niet onder invloed was volgens diezelfde verklaring - geen strafvervolging boven het hoofd hangen waardoor hij zich volledig kan richten op zijn revalidatie.

Woods, die na een meervoudige breuk en een verbrijzelde enkel, lang op de operatietafel lag, is inmiddels weer thuis en herstelt 'naar verwachting en tevredenheid' al is hij nog onvoldoende hersteld om deze week zijn gezicht te laten zien op Augusta National.

Dat Woods aan de beterende hand is mocht echter wel worden opgemaakt uit de opmerkingen daarover van onder meer Rory McIlroy en Justoin Thomas die hem onlangs nog bezochten en door de tweet van Woods zelf.

'Jammer dat ik vandaag niet bij het diner kan zijn. Had er graag aan meegeholpen om de rekening van Dustin Johnson nog wat hoger te maken.'

Tour
  • ProShots