Streep door Open de France

De kans dat Nicolas Colsaerts nog een jaar titelverdediger blijft van het Open de France is groot nu het toernooi op Le Golf National vooralsnog van de kalender is gehaald.

european tour

De aangescherpte covid-beperkingen in Frankrijk hebben er voor gezorgd dat het Open de France dat van 6 tot en met 9 mei gespeeld zou worden op Le Golf National vooralsnog van de kalender is gehaald.

De Europese Tour besloot, samen met de Franse Golf Federatie, dat het niet mogelijk was het evenement, onder de nieuwe maatregelen, verantwoord plaats te kunnen laten vinden.

'Het is zeker teleurstellend dat we het Open de France uit moeten stellen, zeker na al het harde werk dat wij, de Franse Federatie en alle andere betrokkenen er in hebben gestoken. We denken echter dat dit de beste en meest verantwoorde oplossing is', reageerde tourbaas Keith Pelley op het bekendmaken van de afgelasting, al nam de Canadees het woord afgelasting nadrukkelijk niet in de mond.

'Samen met de FFG, Le Golf National en de spelers die hun komst al hadden toegezegd, gaan we kijken of er later dit jaar alsnog ruimte is het toernooi te kunnen spelen.'

Ook Pascal Grizot, president van de Franse Federatie, zet in op een latere speeldatum.

'We hebben er met een groot aantal partijen alles aan gedaan om het toernooi door te kunnen laten gaan, we hebben heel wat hindernissen overwonnen, maar moeten tot de conclusie komen dat het in het huidige klimaat niet verantwoord is een evenement van deze omvang te organiseren. We blijven nauw samenwerken met de Europese Tour en hopen de komende maanden een alternatieve datum te kunnen presenteren om het toernooi - met publiek - later dit jaar alsnog te kunnen spelen.'

Op nagenoeg hetzelfde moment dat de Europese Tour een gaatje in de kalender zag ontstaan, kreeg de Challenge Tour er juist weer twee wedstrijden bij.

Van dertien tot en met zestien mei, en aansluitend van negentien tot en met 22 mei worden in Zweden twee opeenvolgende toernooien aan het schema toegevoegd, eerst het Range Servant Challenge op de Hinton Golf Club in Malmo, terwijl het Dormy Open een paar dagen later plaats zal vinden op de Österåker Golf Club, even buiten Stockholm

Na de wedstrijden in Zuid-Afrika - die voor eind april op de rol staan - zullen de twee toernooien in Zweden de eerste wedstrijden van het circuit op Europese bodem zijn, en brengen ze het totaal aantal wedstrijden van de Challenge Tour voor dit jaar op 26.

Tour
  • Golfsupport