Spieth nu echt terug

Hij klopte al weken nadrukkelijk op de deur, maar één week voor The Masters lukte de Amerikaan eindelijk wat hem de afgelopen jaren niet meer lukte. Winnen. Het Valero Texas Open leverde Jordan Spieth na 1351 dagen wachten eindelijk weer een zege op.

spieth

Het was zéker geen gelopen koers bij het ingaan van de slotronde. Spieth ging weliswaar als koploper naar de laatste omloop, maar waarom zou het deze week wél lukken nadat het de afgelopen ruim tachtig toernooien elke keer (net) niet lukte? De Amerikaan leek het winnen verleerd en wist dat ook Matt Wallace op pole-position stond met nog achttien holes te spelen.

Waar de Engelsman echter goed speelde maar niet voldoende birdies meer wist te maken (70, -2) en met -14 binnenkwam, hield Spieth stand als in zijn beste dagen. Goed vanaf de tee, sterk naar de green en op met de putter in de hand voldoende standvastig om niet alleen Wallace terug te wijzen, maar ook om Charley Hoffman van zich af te houden. Net als Spieth tekende Hoffman voor een slotronde in 66 slagen, maar zijn foutloze omloop was niet voldoende om Spieth van zijn twaalfde zege af te houden, de eerste sinds hij in 2017 The Open won.

'Het is een lange en lastige weg geweest om tot hier te komen. Ik ben altijd in mezelf blijven geloven, net als de mensen in mijn team dat deden. Er zaten veel zware dagen tussen, maar ik voel me vrij en mag doen waar ik gek op ben en gelukkig doe ik het goed.'

Einduitslag

Tour
  • ProShots