Aan de slag met Explanar Putting Mat

Om je putten goed te oefenen hoef je niet naar de golfbaan toe. Een goede putingmat doet wonderen.

explanar

Veel golfers hebben wel ergens in huis een puttmatje of een cup liggen waarmee ze zo nu en dan een paar putts oefenen. Of nou ja, oefenen, het is vaak niet meer dan een beetje tijdverdrijf. Even weg van die thuiswerkplek, even niet op de bank voor de tv, maar een echt plan zit er niet achter. Als dat al mogelijk zou zijn met dat misschien wel al te eenvoudige matje.

Een goede mat doet wonderen voor je puttingstroke, net als serieus oefenen dat doet. De Explanar Putting Mat is er een uit het topsegment.

De rol die je op je bal krijgt, komt overeen met die op de beste greens die je ooit zag en het uitgekiende lijnenspel op de mat zorgt ervoor dat je niet zomaar wat tijd staat te doden. Zo versmalt de oranje lijn in het midden je blikveld, waardoor je beter leert focussen. De dwarsstreep aan het begin is ideaal om je putterhoofd écht haaks op te lijnen en terug te nemen. En vanaf de verschillende afstandspunten kun je perfect werken aan de snelheid van putts van een halve tot wel vier meter afstand van de hole.

Heb je geen vier meter over in je werk- of woonkamer? Kies dan voor de versie van drie meter. Ook daarmee – en met geregeld oefenen natuurlijk ‒ kun je goed uit de voeten om beter voor de dag te komen bij je volgende ronde.