Rijdende Rechter op Golfbaan Martensplek

Heel vaak is er geen golf op de publieke zenders, dus als het er is, valt het sowieso op. Helemaal als het een geschil betreft dat door de Rijdende Rechter moet worden beslecht.

rijdende rechter

In het al jaren lopende programma 'de Rijdende Rechter' van de AvroTros moet de rechter van dienst, John Reed, een oordeel vellen in een kwestie die aan hem is voorgelegd. Vaak betreft het kwesties tussen buren en dat was ook het geval bij de aflevering van 30 maart j.l.

De buren van Golfbaan Martensplek meenden dat hole 4 zo is aangelegd dat zij daardoor gevaar lopen aan lijf en goed, iets wat door de eigenaren van de golfbaan vanzelfsprekend wordt tegengesproken.

Na een schouw ter plaatse, het zelf spelen van de hole, en de specialistische inbreng van golfbaanarchitect Gerard Jol, kwam rechter Reed tot het oordeel dat de klagers gelijk hadden en dat hole 4 van de baan in Tiendeveen moet worden aangepast omdat 'de verkeerde aanleg onrechtmatig is geweest', aldus Reed over de (nu nog) par 4 hole die volgens de tekening van Jol zou moeten veranderen in een par 3.

Om de uitzending in zijn geheel te bekijken, klik hier.