Van Dam mist cut ruim in Kia Classic

Het seizoen van de Nederlandse nummer 1 komt nog wat moeizaam op gang. Voor de tweede opeenvolgende keer moet ze het weekend toekijken. Dewi Weber heeft na een sterkt slot kwalificatie voor het weekend op de Symetra Tour nog in eigen hand.

anne van dam

Waar vriendin Sophia Popov in het weekend meedoet om de prijzen - de Duitse heeft met -8 maar één slag achterstand op koploper Inbee Park - moet Van Dam toekijken in Carlsbad nadat ze in de tweede ronde niet voor een stunt had kunnen zorgen.

Een stunt was echter wel wat nodig was, na een openingsronde in 77 slagen, met onder meer een reeks van vijf (!) opeenvolgende holes met een bogey. En hoewel ze de eerste ronde nog wel besloot met een birdie, kon ze die lijn niet doortrekken naar de tweede omloop.

Voor de turn (Van Dam begon de dag op hole 10) maakte ze geen enkele birdie maar wel drie bogeys op veertien, vijftien en achttien, en ook na de turn leverde ze eerst slagen in (bogey op een en zes) voor ze voor het eerst winst boekte. Op de par-4 zevende holede ze uit met haar tweede slag voor een eagle, en op de par-5 achtste maakte ze birdie, maar dat was bij lange na niet genoeg om door te mogen naar het weekend. Met een totaal van +8 kwam ze vijf slagen te kort om ook de tweede helft van het toernooi mee te mogen doen.

Leaderboard

Symetra Tour

Voor Dewi Weber is het seizoen nu ook begonnen. De start was voor de Nederlandse op het tweede Amerikaanse circuit verre van ideaal. Weber maakt zowel op de par-4 vijfde, als op de par-4 zesde een dubbele bogey, en leek vroegtijdig op weg naar de uitgang door ook op de zevende een slag in te leveren.

De Groningse toonde echter karakter door daarna geen enkele slag meer in te leveren, en hield haar kansen op plaatsing voor de slotronde in leven door een sterk eindschot. Op dertien, veertien, zestien én zeventien maakte ze birdie, waardoor bijna al het ingeleverde terrein weer werd teruggewonnen. Met een voorlopig totaal van +1 staat ze gedeeld 44ste met één slag marge ten opzichte van de cutline.

Leaderboard

Tour
  • ProShots