Top 10 voor Luiten en Van Driel

In de door Daniel van Tonder gewonnen Kenya Savannah Classic hadden de Nederlanders een goed slotakkoord in huis. Joost Luiten werd 7de. Darius van Driel 10de.

Top 10 voor Luiten en Van Driel

Met een matige 'moving day' zakten Luiten en Van Driel gisteren weg uit de top tien, maar op de slotdag knokten ze zich weer knap terug in het Keniaanse birdiefestijn.

Luiten maakte zeven birdies en hoefde – in tegenstelling tot gisteren – slechts één keer een slag in te leveren, wat resulteerde in een 65 (-6) en een totaal van -17. Hiermee steeg hij op de valreep twaalf plaatsen en mocht hij zijn eerste top 10 van het seizoen noteren.

Dat laatste gold ook voor Van Driel, al zag het daar na bogeys op zijn eerste twee holes niet naar uit. Vanaf hole vijf maakte hij echter zeven birdies in negen holes tijd, waarmee hij met zevenmijlslaarzen het leaderboard op stormde. Een bogey op zeventien voorkwam dat hij naast zijn landgenoot eindigde, maar met een 67 en een 10de plaats (-16) had hij reden tot tevredenheid.

Ook Lars van Meijel maakte me zijn derde 68 van de week op de slotdag nog wat terrein goed, maar verder dan een 48ste plaats (-8) kwam hij niet. Wil Besseling (70) was op dezelfde plaats terug te vinden, terwijl Daan Huizing (71) zich niet uit de onderste regionen omhoog wist te spelen.

Na 72 holes stonden Daniel van Tonder en Jazz Janewattanahond samen op -21. Beiden maakten vandaag een 64 (-7) en bleken ook in de play-off aan elkaar gewaagd. Pas op de derde extra hole sloeg de Zuid-Afrikaan zijn bal dicht genoeg bij de hole om de birdie te maken, waarna hij zich voor het eerst een winnaar op de Europese Tour mocht noemen.

Leaderboard