Quintet haalt cut in Kenia

Met vijf man in de tweede helft van het Kenya Savannah Classic en twee man in de top-10, doen de Nederlanders het vooralsnog uitstekend in de tweede wedstrijd van de Europese Tour in Kenia.

darius van driel

Joost Luiten en Darius van Driel staan er allebei uitstekend voor bij het ingaan van de tweede helft van het toernooi. Was het in de eerste ronde Joost Luiten die de show stal, in de tweede omloop Darius van Driel het nog net even beter.

Slechts 62 slagen had Van Driel nodig voor zijn ronde, een evenaring van het baanrecord en zijn beste ronde op de Europese Tour tot nu toe.

'Je moet op deze baan recht zijn van de tee en dan goede ijzers slaan. Dat is precies waar mijn spel op gebaseerd is', reageerde de Nederlander na afloop voor de camera van de Europese Tour. 'De laatste weken deed mijn putter het niet zo goed, maar vandaag wel...dan zie je meteen wat er kan gebeuren. Ik wist dat ik na mijn -1 van gisteren een lage ronde nodig had om de cut te halen. Dat is gelukt, hopelijk dendert de birdietrein morgen nog even door.'

Van Driel maakte acht birdies, één eagle (op de par-5 elfde) en leverde maar één slag in (par-3 derde) en dat was meer dan voldoende om het weekend te halen, sterker, met een score van tien onder par heeft hij de kop van het veld nog prima in het vizier en zit een topnotering er absoluut in. En wie weet wat nog meer.

Datzelfde geldt voor Joost Luiten, die gisteren de beste presterende Nederlander was. Vandaag was de winst wat bescheidener maar met zes birdies en drie bogeys kwam ook hij uit op -10 na 36 holes en ook voor hem zit er nog van alles in het vat voor de laatste 36 holes op de Karen CC met dezelfde uitgangspositie als Van Driel.

Wil Besseling en Lars van Meijel gaan ook zij aan zij verder in Kenia. Met -6 staan ze net buiten de top-30 maar bewezen ze dat ze allebei genoeg birdies in huis hebben om ook een rol van betekenis te kunnen spelen in het weekend.

Dat laatste zal moeilijk worden voor Daan Huizing, al heeft de Soestenaar nog wel kans op een mooie finish als hij de lijn van zijn tweede ronde doortrekt naar de volgende dagen. Huizing dreigde met nog vier holes te spelen net aan de verkeerde kant van de score te blijven steken, maar dankzij birdies op zes, zeven en acht, mag hij - met een score van -4 - zich eveneens opmaken voor nog twee rondes golf in het oosten van Afrika.

Hoewel alle Nederlandse vlaggen daarmee aan de goede kant van de streep staan na 36 holes, zit er ook een Nederlander vroegtijdig in het vliegtuig naar huis. Na zijn uitstekende optreden vorige week, viel het doek nu vroeg voor Johannes Veerman. De onder Amerikaanse vlag spelende halve Nederlander maakte twee dagen op rij een score van -1 en dat is niet genoeg om door te mogen naar het weekend, dat voor de gelegenheid. op donderdag en vrijdag valt.

Leaderboard

Luiten was voor aanvang van het toernooi een van de favorieten en maakt die rol voorlopig waar.
Tour
  • Golfsupport