Veerman gaat laag in Kenia

Halve Nederlander in contention in Magical Kenya Open, Luiten en Van Meijel bij beste dertig.
@media (max-width: 679px){#fig-60fb4d0778de0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fb4d0778de0 img{#fig-60fb4d0778de0 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-60fb4d0778de0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fb4d0778de0 img{#fig-60fb4d0778de0 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-60fb4d0778de0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fb4d0778de0 img{#fig-60fb4d0778de0 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-60fb4d0778de0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fb4d0778de0 img{#fig-60fb4d0778de0 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}veerman

Mocht Johannes Veerman zondag winnen, dan zal hij niet de boeken in gaan als de derde Nederlander die er in Kenia met de hoofdprijs vandoor gaat, maar de kans dat er na Jan Dorrestein en Maarten Lafeber een derde Nederlands sprekende speler wint in Oost-Afrika is reeel na de uitstekende derde ronde van Veerman De in Texas woonachtige, en in het bezit van een dubbele nationaliteit zijnde, Veerman, speelde zichzelf de boeken in door met een foutloze 62 (negen birdies) het baanrecord uit de boeken te spelen en nadrukkelijk op de deur te kloppen voor zijn mogelijk eerste zege op de Europese Tour.

'Ik stond de bal de hele week al goed te slaan en wist dat als ik het op de green goed kon krijgen dat er dan een lage score mogelijk was. Dit is een moeilijke baan maar als je de bal goed raakt kan je een hoop birdies maken, zeker als je de putter aan de praat krijgt. Ik heb gisteren lang staan oefenen om de snelheid in de vingers te krijgen. Op de tweede hole maakte ik een lange putt en toen wist ik 'dit is het, ik denk dat we onderweg zijn. Ik moet gewoon blijven doen wat ik doe', reageerde Veerman na afloop bij de European Tour.

Van de mannen die wel een Nederlandse vlag bij hun namen hebben op het leaderboard, deed Joost Luiten het zaterdag het beste en net als gisteren zorgde een sterk eindschot ervoor dat hij een mooie move maakte.

Luiten begon de dag met birdies op hole elf en veertien veelbelovend, maar slaagde er daarna lang niet in nogmaals toe te slaan. Hij maakte acht parren op rij alvorens hij op de par-4 vijfde een slag inleverde. Dat was het signaal om het gas net als gisteren weer even in te trappen. Vrijdag was het slotakkoord goed voor vier birdies op rij, op moving day moest hij er met eentje minder genoegen nemen. De birdies op zes, zeven en acht droegen er echter wel aan bij dat hij een mooie sprong maakte op het leaderboard waar hij, met nog één ronde te spelen, nu 28ste staat, op slechts drie slagen van de top-10 en op dezelfde plek als Lars van Meijel.

Van Meijel begon de dag uitstekend met birdies op een, twee, drie en zes, maar zag zijn opmars naar de top van het klassement gedwarsboomd worden door bogeys op acht en negen. Na de turn herpakte de Brabander zich snel met birdies op elf en twaalf waardoor hij opnieuw op de rand van de top-10 terecht kwam, maar die raakte - voor vandaag dan toch - definitief uit het zicht door een dubbel bogey op de par-4 dertende.

Darius van Driel tenslotte, kon op de derde dag van de eerste twee toernooien in Kenia, geen potten breken. De nummer 335 van de wereld tekende net als vrijdag voor een ronde level par en staat daardoor met nog achttien holes te spelen op de gedeeld 66ste plaats.

De leider in de wedstrijd is de Zuid-Afrikaan Justin Harding. De winnaar van het Qatar Masters van 2019 die vorige week in Qatar de cut nog miste, heeft met -16 een voorsprong van twee slagen op Scott Hend, Kurt Kitayama en dus Johannes Veerman.

Goed nieuws tenslotte voor de abonnees van Ziggo Sport: dankzij ingrijpen van de regering van Kenia, zo meldt de Europese Tour, zijn de spullen die vast stonden in de haven, alsnog vrijgegeven waardoor de slotronde live op tv te zien zal zijn.

Leaderboard

Laatste nieuws