Woods keert terug in gamewereld

Woods’ samenwerking met 2K bevat rechten om zijn naam en gelijkenis exclusief in de PGA TOUR 2K-franchise te laten verschijnen, evenals iedere andere golfgame die door 2K zal worden uitgebracht tijdens de duur van de samenwerking. Woods zal een actieve rol spelen in de videogamewereld als een Executive Director en consultant voor PGA TOUR 2K.

2k

Persbericht

2K maakt vandaag een hole-in-one met de aankondiging dat het bedrijf instemt met een exclusieve langetermijnsamenwerking met Tiger Woods – één van de meest iconische en gevierde personen in de geschiedenis van het golf. Daarnaast heeft 2K aangekondigd dat er een finale overeenstemming is bereikt in de overname van het private bedrijf HB Studios Multimedia Ltd. – de ontwikkelaars van het kritisch beoordeelde en commercieel succesvolle PGA TOUR 2K21 – en tevens de The Golf Club-franchise. De acquisitie zal, onder voorbehoud van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarde, naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 worden afgerond. Financiële voorwaarde van beide deals zijn niet bekend gemaakt.

“Ik kijk ernaar uit om terug te keren naar de videogamewereld en met 2K en HB Studios heb ik de juiste partners gevonden om dat te doen,” aldus Tiger Woods in januari. “Ik voel me vereert om deel te nemen in deze kans en kijk ernaar uit om mijn expertise en inzichten te delen wanneer we samen aan de toekomst van golf-videogames bouwen.”

Woods’ samenwerking met 2K bevat rechten om zijn naam en gelijkenis exclusief in de PGA TOUR 2K-franchise te laten verschijnen, evenals iedere andere golfgame die door 2K zal worden uitgebracht tijdens de duur van de samenwerking. Woods zal een actieve rol spelen in de videogamewereld als een Executive Director en consultant voor PGA TOUR 2K. Daarnaast zal 2K ook samenwerken met Woods’ TGR Foundation die het bekroonde STEM-curricula en toegangsprogramma’s voor hogescholen biedt om achtergestelde studenten de tools te bieden die ze nodig hebben om op school en daarbuiten te gedijen.

“In golf bestaat er geen grotere icoon dan Tiger Woods. Net als de rest van de wereld zijn we bedroeft om van zijn recente ongeval te horen en we wensen hem een spoedig en volledig herstel toe,” aldus David Ismailer, President bij 2K. “We hebben ernaar uitgekeken om onze samenwerking met Tiger, wiens legendarische carrière de sport overstijgt, aan te kondigen. We zijn blij dat hij onze PGA TOUR 2K-series vergezeld als Executive Director.”

HB Studios’ meest recente release voor 2K – PGA TOUR 2K21 – is tot op de dag van vandaag bijna twee miljoen keer verkocht. PGA TOUR 2K21 biedt een zeer realistische golf simulatie-ervaring waarin officieel gelicentieerde PGA TOUR-professionals, -banen, -uitrusting en -kledingmerken centraal staan. PGA TOUR 2K21 is gemaakt vanuit het geloof dat golf voor iedereen is, of je nu een pro bent of voor het eerst je geluk zoekt.

PGA TOUR 2K21 heeft een PEGI-beoordeling van 3+. Voor meer informatie, bezoek www.PGATOUR2K21.com, like de game op Facebook, volg de game op Twitter en Instagram en gebruik de hashtag #PGATOUR2K21 of abonneer op YouTube.