Tweede zege voor Rozner, Van Meijel en Veerman veertiende

Na de overwinning in het Golf in Dubai Championship van begin december was het opnieuw raak in het Midden-Oosten voor de Fransman die met een wonderputt en één slag voorsprong zijn tweede titel op de Europese Tour pakte.

rozner

De Italiaan Migliozzi stond al zeker een half uur op de driving range, klaar om de titelstrijd in de Qatar Masters in een play-off te gaan beslissen. Hij was al binnen met -7 en de een na de ander beet de tanden stuk op die score.

Alleen Antoine Rozner kon hem bijhouden en met een putt van twintig meter op de laatste als laatste kans om nog langszij te komen kón het niet anders dan een verlenging worden, zeker in de wetenschap dat de Fransman op de slotdag - en dan vooral op de back-nine - niet aan scoren toekwam.

Maar golf zou golf niet zijn als het niet juist op de slothole wél goed viel voor de 27-jarige Fransman. De putt van twintig meter week geen seconde van zijn lijn en viel zonder enige twijfel in het midden van de hole voor een totaal van -8 en de zege.

'Ik kan het niet geloven. Ik maakte vandaag niets, dat het precies daar wel lukt is ongelovelijk. Ik heb geen idee wat dit betekent voor de toekomst maar dit is geweldig', reageerde hij direct na afloop van het toernooi naast de trofee voor zijn tweede zege in slechts 29 starts op het hoogste niveau.

Van de vijf Nederlanders die donderdag aan de start verschenen kon Lars van Meijel met het beste gevoel op de week terugkijken. De Brabander maakte op de slotdag drie birdies en één bogey voor een slotronde in twee onder par en dat was precies genoeg om in de einduitslag ook onder par te eindigen. Met -1 legde hij beslag op gedeelde veertiende plaats, zijn een na hoogste finish op het hoogste niveau.

'Dit was goed. Ik ben erg blij hoe het deze week ging. Mijn spel was solide en dit was gewoon een goede start van het seizoen. Door naar Kenia nu', aldus Van Meijel.

Johannes Veerman en Wil Besseling tekenden op de slotdag allebei voor een ronde level par. Voor Veerman was dat genoeg om net als Van Meijel beslag te leggen op de veertiende plaats terwijl Besseling weliswaar iets klom maar alsnog niet verder kwam dan de 47ste plaats.

Daan Huizing, Joost Luiten en Darius van Driel misten na 36 holes de cut.

Einduitslag

Tour
  • Golfsupport