Westwood nog lang niet versleten

Na de tweede dag van The Players leidt de Engelsman na een knappe 66 met een totaal van negen onder. Hij heeft een slag voorsprong op de rest. Het is de tweede achtereenvolgende week dat in een wedstrijd van de PGA Tour aan kop gaat.
@media (max-width: 679px){#fig-60fb46ceaebd0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fb46ceaebd0 img{#fig-60fb46ceaebd0 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-60fb46ceaebd0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fb46ceaebd0 img{#fig-60fb46ceaebd0 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-60fb46ceaebd0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fb46ceaebd0 img{#fig-60fb46ceaebd0 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-60fb46ceaebd0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fb46ceaebd0 img{#fig-60fb46ceaebd0 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Lee Westwood

Vorige week was Lee Westwood na drie ronden van de Arnold Palmer Invitational ook de te kloppen man. Toen werd hij op één slag van de beste speler van dit moment, Bryson DeChambeau, tweede.
Lee Westwood wordt volgende maand 48. Vorig jaar werd hij voor de derde keer de nummer een van Europa. Op ‘ons’ circuit won hij 25 keer. In talloze Ryder Cups sinds 1997 speelde de Engelsman een belangrijke rol. De kans dat hij in september op Whistling Straits weet van de partij is, kun je groot noemen.
Maar ondanks de successen in Europa, heeft Westwood nog nooit een World Golf Championship en laat staan een Major gewonnen. Hij was regelmatig dicht bij succes in een van de grote toernooien, maar het was vaak de putter die hem op beslissende momenten in de steek liet.
Deze week is Lee Westwood tot nu toe een van de beste putters van het veld. Ook met de andere onderdelen van het spel wint hij slagen. Vrijdag, op weg naar een 66, waren dat er op de greens zelfs ruim vier.
De Engelsman speelt deze week op de par-72 baan van de TPC Sawgrass, een gevreesde plek voor golfers van alle niveaus, zijn vijftiende Players Championship. Vijf keer eindigde hij hier in de top-10.
‘Het was een goede dag’, zei Westwood na afloop. ‘Alles was ok en als het even niet liep, dan redde mijn korte spel mij.’
‘Ik maak mij minder druk over de afloop van toernooien. Wel ben ik bezig met hoe ik speel en presteer en daarom werk ik nog steeds net zo hard als ik altijd al heb gedaan. Ik concentreer mij nogmaals niet op het resultaat en dingen waar ik geen invloed op heb. Ik heb dat wel op mijn eigen spel en ik zorg ervoor dat ik daar plezier in heb.’

Ook de nummer twee komt uit Engeland.
Matthew Fitzpatrick ging in 68 slagen rond en hij kwam daarmee op acht onder par.
Bryson DeChambeau begon vrijdag met een double bogey, maar speelde de rest van de ronde goed. Dat leverde hem een 69, een totaal van zes onder en een gedeelde vijfde plaats op.
Sergio Garcia, de leider na dag een, liet een 72 noteren. Hij is met zeven onder samen met de Amerikaan Chris Kirk derde.
En dan nog dit: de cut valt zo goed als zeker op 144, level par. Zaterdag moeten vanaf 13.00 onze tijd acht spelers terugkomen om de tweede ronde af te maken.
Maar Rory McIlroy kon al naar huis. Met 79-75=154 miste hij de cut ruim. Zijn achterstand op Lee Westwood bedraagt negentien (!) slagen.‘Tijdens de wedstrijden aan de Westkust ben ik begonnen de bal harder te slaan. Ik denk dat mijn huidige swingproblemen daardoor zijn ontstaan. Het is een kwestie van tijd om die op te lossen.’
‘Ik zou liegen als ik ontkende dat mijn poging om verder te slaan niet te maken heeft met wat Bryson DeChambeau tijdens het U.S. Open deed. Maar ik moet mijn swing misschien wel een beetje terugschroeven.'
McIlroy werkt als sinds zijn kinderjaren met Michael Bannon. Maar een paar weken geleden ging hij in Las Vegas bij de gepensioneerde Butch Harmon langs. Vrijdag was hij op de drivingrange in gesprek met de Engelse topcoach Pete Cowen.
Ziggo Sport Golf zendt de derde ronde zaterdag van 19.00-24.00 uur rechtstreeks uit.
Stand en vanaf ongeveer 14.00 uur Live Scoring via website PGA Tour

Laatste nieuws