Rustige start Nederlanders

Van de vijf Nederlanders in het Qatar Masters kenden Joost Luiten en Lars van Meijel met -2 en een 33ste plaats de beste start. De Schot David Law leidt op -7.

Rustige start Nederlanders

De omstandigheden waren prima op de eerste dag van het Qatar Masters en er werden dan ook genoeg birdies gemaakt. Maar ondanks de nauwelijks aanwezige rough kon de Education City Golf Course zich met zijn geonduleerde, steeds harder wordende greens ook voldoende verdedigen en op de meeste kaarten waren dan ook bogeys en double bogeys te vinden.

Behalve op die van David Law (-7). De 29-jarige Schot bleef foutloos, terwijl hij wel zeven slagen wist te winnen. Daarmee heeft hij na de eerste ronde een slag voorsprong heeft op een groep achtervolgers. Uit de Lage Landen bleven Thomas Detry (-5) het best in de buurt, terwijl ook Thomas Pieters (-3) een solide start kende.

De Nederlanders moeten iets meer terrein prijsgeven.

Lars van Meijel had lang uitzicht op een topnotering en stond tot de zeventiende hole op -4, (goed voor een plaats in de top 10) maar een double bogey wierp hem op de valreep ruim twintig plaatsen terug. Hij besloot de dag – net als Joost Luiten, die twee birdies maakte – op de gedeeld 33ste plaats. Ook Darius van Driel staat met -1 nog aan de goede kant van de virtuele cut (T57).

De middagstarters Wil Besseling en Daan Huizing hadden het lastiger, ook omdat de greens in de zon behoorlijk uitdroogden. Besseling had een lastige start en stond al snel boven par, maar knokte zich goed terug naar +1, al moet hij vrijdag stevig onder par om het weekend alsnog te halen.

Dat geldt nog extremer voor Daan Huizing, die het met vijf bogeys en een double bogey heel erg lastig had op de woestijnbaan. Pas op hole zestien wist hij zijn eerste birdie te maken en op achttien won hij nog een slag, maar toen was de schade al behoorlijk opgelopen. Met +5 ziet hij zijn naam terug in de staart van het veld.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport