FootJoy Premiere Series

Al 75 jaar op rij is FootJoy de meest gedragen schoen op de PGA tour en dat viert de marktleider met de Premiere Series: drie modellen die klassieke looks combineren met moderne technologieën.

FootJoy Premiere Series

De Premiere Series is al de derde serie schoenen die FootJoy dit seizoen op de markt brengt, na de Stratos en de Hydroflex. De Tarlow, Packard en Flint zijn echter de hoofdrolspeler van 2021, zoals altijd ontworpen in samenwerking met verschillende tourspelers, om niets aan het toeval over te laten. Ian Poulter, Justin Thomas, Adam Scott en Webb Simpson gaan er al mee door de baan.

De drie designs zijn beïnvloed door het verleden, maar met zacht en soepel leer, lichtgewicht materialen en aandacht voor detail, is er nergens ingeleverd op comfort. Ze zijn vernoemd naar 'legendes in de FootJoy-familie'.

Tarlow

De Tarlow is vernoemd naar Bill en Dick Tarlow, die het bedrijf FootJoy in 1957 kochten en zich volledig gingen focussen op golf. Het design is een moderne interpretatie van het tijdloze 'cap toe design'. Er is leer met een natuurlijke vleug is gebruikt, gecomplementeerd met een krokodillenprint in de hiel, de neus en de wreef. De middenzool is afgewerkt met een leren naad en contrasterende stiksels.

Packard

De Packard is geïnspireerd door Frederick Packard, oprichter van FootJoy en een pionier op het gebied van schoenen, die productiemethoden introduceerde die nog steeds worden gebruikt. De schoen combineert 'pebble grain' leer met kalfsleer met krokodillenprint over de wreef.

Flint

De Flint heeft zijn naam gekregen van Perley Flint, een student van Harvard en goede golfer die in de jaren '20 de eerste golfschoen van FootJoy ontwierp. Dit spikeloze design heeft het meest ingetogen bovenwerk van de drie schoenen. Er is ChromoSkin leer gebruikt, waarin over de wreef een patroon is gestanst. Een nieuw voetbed en kalfsleren afwerking zorgen voor optimaal draagcomfort.

Het trio mag dan een klassiek uiterlijk hebben, 'onder de motorkap' zijn moderne technologieën te vinden, zoals de nieuwe VersaTrax+ buitenzool. Dit nieuwe patroon werkt met harde en zachte noppen die in verschillende richtingen zijn geplaatst, zodat je altijd en op elke ondergrond grip hebt. Daarnaast zijn de Tarlow en de Packard ook nog uitgerust met negen softspikes.

Het vrouwenmodel is te personaliseren via MyJoys.

De Laser Street-leest heeft een volle, ronde teen, een standaard voorvoet en enigszins smalle hiel. Het Ortholite EcoPlush-voetbed (het klínkt zelfs zacht) is comfortabel,en biedt vooral in de hiel extra stabiliteit. De Premiere Series is gegarandeerd een jaar lang waterdicht. De Tarlow, Flint en het vrouwenmodel (met veters of BOA-sluiting) zijn via het MyJoys-programma te personaliseren.

Prijs: € 239 (Tarlow), € 225 (Packard), € 219 (Flint), € 199 (vrouwen MyJoys)

www.footjoy.co.uk