Oranje uitgespeeld in Spanje

Koen Kouwenaar, Jeroen Krietemeijer, Reinier Saxton, Joost Luiten en Maarten Lafeber blijven voorlopig de vijf Nederlandse namen op de beker van het Spaans Amateur. De kwartfinale was het eindstation voor de laatst overgebleven landgenoot.

dario antonisse

Nederland mag gerust succesvol genoemd worden in het grote amateurtoernooi. Niet minder dan vijf keer vertrok een landgenoot met de hoofdprijs uit Spanje, voor het laatst in 2019 toen Koen Kouwenaar zich tot kampioen liet kronen. De vorig jaar professional geworden Kouwenaar blijft in elk geval nog een jaar de laatste Nederlandse winnaar.

Vier van de maar liefst acht aan de start verschenen landgenoten wisten zich na twee dagen strokeplay te plaatsen voor de man tegen man gevechten die uiteindelijk de nieuwe kampioen op moeten leveren.

Nordin van Tilburg ging in de eerste matchplayronde onderuit, waar Benjamin Reuter (2/1), Dario Antonisse (4/3) en Kiet van der Weele (19e hole) er wel in slaagden door te mogen naar de volgende ronde.

Voor aanvang van de achtste finales was al duidelijk dat er hoe dan ook minimaal één landgenoot af zou vallen. Dario Antonisse en Benjamin Reuter vochten een Hollands onderonsje uit dat door Antonisse met 3/1 in zijn voordeel werd beslecht waarna - elders in het schema - ook Kiet van der Weele zijn biezen moest pakken na een nipte nederlaag (1up) tegen de Italiaan Fallotico.

In de kwartfinale golfde de wedstrijd tussen Antonisse en de Fransman Margolis lang heen en weer. Het verschil bedroeg nooit meer dan één hole, waarbij de van een lange blessureperiode terugkerende Nederlander tot en met hole vijftien op voorsprong stond. Aan het slot ging het echter alsnog verkeerd. Zowel hole zestien, zeventien én achttien gingen naar de Fransman, waarbij ook de laatste landgenoot uitgeschakeld werd.

Uitslagen

Clubs & amateurs
  • Golfsupport