Vrij weekend Van Dam

Vroege uitschakeling in LPGA Drive On Championship na tweede ronde met teveel fouten.

anne van dam

Het zag er, ondanks een matig slot, goed uit voor de Nederlandse nummer 1 in de tweede wedstrijd van het seizoen op de LPGA. Van Dam opende in Florida met een ronde level par, na een bogey/bogey slot, maar stond daarmee ruim aan de goede kant van de cutline en leek op weg naar haar tweede cut op rij.

In de tweede ronde slaagde de Arnhemse er echter niet in de goede uitgangspositie vast te houden. De vroege bogey op twee kon ze nog wegwerken met een birdie op vier, maar de vier slagen die ze daarna nog verloor - bogeys op zes en dertien en een dubbel bogey op hole tien - konden niet meer worden gecompenseerd waardoor ze het clubhuis bereikte met een dagscore van +4 (76).

Met diezelfde score als totaalscore duikelde Van Dam op het leaderboard naar een plek ruim buiten de top-60 waardoor ze er in het weekend niet meer bij is als het prijzengeld wordt verdeeld. Naar wie de grootste cheque zondag gaat is nog lang niet beslist. Austin Ernst en Jennifer Kupcho hebben allebei twee rondes in 67 slagen op hun naam en hebben met -10 twee slagen voor op de Spaanse Carlota Ciganda (-8) terwijl ook Nelly Korda met -7 nog nadrukkelijk op het vinkentouw zit.

Leaderboard

Tour
  • ProShots