Downhill chip

Kiradech Aphibarnat is een klassieke gevoelsspeler, maar bij een lastige chip van een downhill ligging, moet ook de techniek van de Thai perfect zijn. Hieronder zijn aandachtspunten.

Downhill chip

1. Bal terug in je stand
Omdat de grond achter de bal hoger is, heb je minder foutmarge. Speel de bal daarom iets terug in je stand. Hoe consistenter je contact is, des te beter kun je de vertrekhoek, stuit en rol voorspellen.

2. Leun met de helling mee
Zorg dat de lijn van je schouders ongeveer parallel aan de helling is. Je hebt dus meer gewicht op je voorste voet, wat prima is bij chippen. De bal vertrekt lager dus neem meer loft en hour rekening met meer rol.

3. Iets meer polsknik
Bij een normale chip wil je de polsknik in de backswing minimaliseren, maar hier helpt het om een steilere invalshoek te krijgen. Hierdoor vertrekt de bal wat hoger, wat helpt van een downslope.

4. Sla naar beneden
De neiging om de bal de lucht in te helpen is bij veel amateurs bij een downhill ligging nog sterker dan normaal. Maar je moet naar beneden slaan om de bal goed te raken. Hou het clubblad in de follow-through laag en links van het doel.

Tips
  • Golfsupport