Van Dam net buiten top-30 bij start seizoen, Nelly Korda wint op Lake Nona

Kleurrijke kaart op slotdag staat topnotering in de weg voor thuisspelende Nederlandse.

korda

Je kan het seizoen slechter beginnen dan met een 31ste plaats in zo'n sterk veld, maar toch zal Van Dam haar homecourse verlaten hebben met het gevoel dat er meer in had gezeten.

Nadat de Nederlandse nummer 1 de cut met een marge van één slag had gehaald, deed ze op zaterdag uitstekende zaken door een foutloze 67 in te leveren, een score waarmee ze een enorme sprong op het leaderboard maakte. Een top-20 notering lag voor het grijpen en met nog zo'n mooie ronde misschien nog wel wat meer.

Op de laatste dag zat dat scenario er lang in. Na een birdie op vier en een eagle 3 op hole negen, nestelde Van Dam zich stevig in het linkerrijtje. Niets wees er op dat moment op dat de back-nine zoveel lastiger zou zijn. Want dat was het. De bogey op tien werd nog direct weggepoetst met een birdie op elf, maar op dertien, veertien én vijftien leverde ze slagen in (bogey, bogey, dubbel bogey) waardoor ze flink wegzakte op het leaderboard al toonde ze karakter door met twee birdies op zeventien en achttien de week te besluiten waardoor ze uiteindelijk keurig 31ste werd in het Gainbridge LPGA.

Met een totaalscore van drie onder par moest de 25-jarige Arnhemse dertien slagen toegeven op de winnares, de Amerikaanse Nelly Korda, die met drie birdies op de eerste zes holes de basis legde voor een eindscore van -16, waarmee ze onbedreigd haar vierde zege op de LPGA in de wacht sleepte.

Annika Sorenstam ten slotte, wist haar eenmalige rentree niet van een fraai slot te voorzien. De beste speelster aller tijden wist knap de schifting te overleven, maar liet in het weekend zien dat de jaren ook voor haar zijn gaan tellen. Met rondes in 79 en 73 slagen eindigde de Zweedse - op zondag net als veel van haar collega's in het rood/zwart gestoken - op de allerlaatste plaats.

Einduitslag

Tour
  • ProShots