Spannende zaken

Met nog achttien holes te spelen in het eerste World Golf Championship van 2021 zijn er nog meer dan genoeg sterke kandidaten voor de titel. Tien spelers staan op vijf slagen of minder van de leiding.

Collin Morikawa

De regerend PGA Kampioen, Collin Morikawa speelde de derde ronde in 67 slagen voor een totaal van vijftien onder. Hij is voor de laatste 36 holes op de par-72 baan van de Concession Golf Club dertien onder.
De 24-jarige speler uit San Francisco kreeg eerder deze week een chiplesje van oud-speler – en tevens PGA Kampioen – Paul Azinger, die nu de voornaamste golfverslaggever bij NBC is.
‘Hij leerde mij om de bounce van de club beter te gebruiken’, zei Morikawa na de ronde. ‘Het was heel simpel, maar het heeft mij deze week bij meerdere slagen gered.’
Daarnaast heeft hij recentelijk zijn puttingstroke verbeterd – met dank aan een andere grote speler uit het verleden: tweevoudig Major-winnaar Mark O’Meara.
Collin Morikawa gaat zondag om tien voor acht onze tijd de baan in met een voorsprong van twee slagen op Billy Horschel en Brooks Koepka. Laatstgenoemde nam zaterdag regelmatig een aspirientje omdat hij pin in zijn nek had.
‘Ik heb er al zo’n anderhalve maand last van’, zei hij na het tekenen van zijn kaart.
Rory McIlroy is met vier slagen achterstand op Morikawa de beste Europeaan. Hij liet zaterdag een 66 noteren.Ziggo Sport Golf zendt de laatste ronde zondag van 18.00 – ongeveer 24.00 uur rechtstreeks uit.
Stand na 54 holes en vanaf zondag 15.45 uur Live Scoring via website PGA Tour
En dan nog dit: Grayson Murray en thuisspeler Rafael Campos beginnen de laatste ronde van het Puerto Rico Open met een voorsprong van één slag op de rest van het veld. Thomas Pieters staat op vijf strokes.

Tour
  • PGA Tour