Deze kampioen is helemaal terug

Op de verjaardag van zijn caddie Ricky Elliott liet Brooks Koepka zien dat hij in vorm is.

Brooks Koepka

De 30-jarige Amerikaan, winnaar van vier Majors, maakte zeven birdies voor een 66 op de Concession Golf Club in Florida voor een totaal van elf onder.
Na 36 holes in deze wedstrijd uit de reeks World Golf Championships staat Koepka op elf onder. Hij heeft een slag voorsprong op de Australiër Cameron Smith en twee andere Amerikanen, Billy Horschel en Collin Morikawa.
‘Het was belangrijk dat mijn knie weer in orde kwam’, zei Koepka over het afgelopen jaar, toen hij niet eens tot de beste honderd van de PGA Tour behoorde. ‘Toen ik weer fit was, was het slechts een kwestie van tijd eer mijn swing weer goed was. Ik geloof dat het in december echt klikte. Kon ik ook weer voluit gaan en de resultaten beginnen we nu op te merken merken.’
Drie weken geleden won Koepka het Phoenix Open.
Koepka gaat voor de achtste keer aan de leiding in een wedstrijd van de PGA Tour. Hij gaat dit weekeinde op jacht naar zijn negende titel op het hoogste niveau.
Beste Europeaan is Matthew Fitzpatrick, gedeeld leider na dag een. Hij ging in 69 slagen rond om op negen onder uit te komen.
En dan nog dit (I): Viktor Hovland stond na zeventien holes op acht onder, maar de Noor besloot met een quadruple bogey… Bryson DeChambeau opende met een 77 en voegde daar – met negen birdies – een 64 aan toe. Hij pakte het baanrecord terug dat hij in 2015 als amateur (67) had gevestigd … De nummer een van de wereld Dustin Johnson staat met twee boven par 54ste …. Op dag 1 was de gemiddelde score 71,986. Nu was dat 70,887.
En dan nog dit (II): Brandon Wu gaat halverwege het Puerto Rico Open, het ‘schaduwtoernooi van deze week van de PGA Tour, aan de leiding met een score van elf onder par. Thomas Pieters is met acht onder gedeeld vijfde.
Ziggo Sport Golf zendt de derde ronde van het Workday Championship zaterdag van 18.00 tot ongeveer 24.00 uur rechtstreeks uit.
Stand na tweede ronde en vanaf 14.00 uur Love Scoring via website Europese Tour

Tour
  • PGA Tour