Fitzpatrick opent weer sterk

De Engelsman speelde de eerste ronde van dit World Golf Championship net als de Amerikaan Webb Simpson in 66 slagen.

Fitzpatrick

Het duo heeft een slag voorsprong op vier spelers die op de par-72 baan van The Concession Golf Club in het westen van Florida ligt tot een 67 kwamen: Brooks Koepka, Billy Horschel, Sergio Garcia en Kevin Kisner..
Het is de tweede week op rij dat de 26-jarige Engelsman (foto boven) na dag 1 aan de leiding gaat, maar in 77 starts op de PGA Tour heeft hij nog nooit gewonnen.
Simpson daarentegen won zeven keer op het hoogste niveau.
‘Het was een goede dag voor mij’, zei Fitzpatrick. ‘De greens zijn 12 op de stimpmeter en dat is iets wat ik fijn vind. Het is overigens een baan die je letterlijk wel aan het denken zet. Je moet weten waar je zowel de drives als je approaches slaat.’
Vooraf was de course al als moeilijk omgeschreven en dit topveld – met bijna de gehele top-50 van de wereld aanwezig – kwam tot een gemiddelde score die slechts een fractie onder par lag: 71,986. Van de 72 spelers waren er 34 die onder par bleven.
En dan nog dit (I): Bryson DeChambeau en Dustin Johnson, twee van de topfavorieten, openden met een teleurstellende 77. Jon Rahm (68) en Rory McIlroy deden het met respectievelijk een 68 en een 69 een stuk beter.
En dan nog dit (II): In het Puerto Rico Open, het andere toernooi van de PGA Tour dat deze week wordt gespeeld, nam Tommy Gainey met een 65 (-7) de leiding. Thomas Pieters liet een 69 noteren. Daarmee is hij gedeeld 25ste.
Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde vrijdag van 19.00 tot ongeveer 24.00 uur rechtstreeks uit.
Stand en vanaf 17.00 uur Live Scoring via website Europese Tour

Tour
  • PGA Tour