Tiger in auto-ongeluk

Na een eenzijdig auto-ongeluk heeft Tiger Woods diverse (open) botbreuken opgelopen. Volgens een verklaring van zijn management zijn zijn been en enkel met schroeven, pinnen en stangen aan elkaar gezet en volgens een van de politieagenten ter plaatse heeft Woods daarmee nóg geluk gehad.

Ongeluk Tiger

'Hij wordt op dit moment geopereerd', aldus Steinberg na het ongeluk dat maandagochtend iets over zeven Amerikaanse tijd gebeurde (einde middag onze tijd). 'We danken iedereen voor de steun en vragen om privacy.'

Dat laatste is wellicht wat veel gevraagd als een 15-voudige Majorwinnaar zwaar gewond in het ziekenhuis ligt. Op Amerikaanse zenders worden live beelden uitgezonden van het wrak van Tiger's SUV, onderaan een heuvel in Rancho Palos Verdes, Californië.

De 45-jarige Tiger was in Californië voor een tweedaagse foto- en videoshoot voor Golf Digest en Golf TV, al kwam hij gisteren niet verder dan het slaan van een paar putts omdat hij nog herstellend is van de zoveelste operatie aan zijn rug.

Vorige maand werd Woods aan zijn rug geopereerd om een stukje wervel te verwijderen en twee dagen geleden vertelde hij te hopen dat hij begin april genoeg hersteld zou zijn om The Masters te spelen. 'God, ik hoop het. Maar dit is de enige rug die ik heb en ik weet niet hoeveel die nog kan hebben.'

Vandaag kwam hij niet opdagen voor deel twee van de shoot, waarna duidelijk werd dat zijn auto op weg naar de golfbaan van de weg was geraakt en over de kop was geslagen. Naar verluid moest hij met hydraulische apparatuur uit de auto worden 'geknipt'. De politie stelde direct een onderzoek in naar de toedracht van het ongeluk.

In een persconferentie van de lokale politie enkele uren later gaf deze aan dat Woods bij kennis was toen ze hem aantroffen, dat hij te hard reed op het moment van het ongeluk (al werd niet gezegd hoeveel te hard en bleek uit camerabeelden van enkele minuten eerder dat Woods in elk geval op dat moment) niet aan het racen was, dat er geen alcohol of drugs in het spel was, maar dat hij geluk had de crash te hebben overleefd.

Later in de nacht kwam ook het management van Woods nog met een nieuwe verklaring waarbij gesteld werd dat 'Mr Woods aanzienlijke orthopedische verwondingen aan zijn rechteronderbeen heef opgelopen waarvoor hij in een spoedoperatie is behandeld'.

Ook wát die behandeling inhield werd bekend gemaakt.

'Open breuken waarbij zowel de boven- als onderkant van het scheen- en onderbeen zijn gestabiliseerd met onder meer schroeven en pinnen.'

De operatie is succesvol verlopen en Woods is, volgens diezelfde verklaring, bij bewustzijn en herstellende van zowel het ongeluk als de ingreep.

Later meer

Een politieagent bekijkt de schade aan de auto van Tiger nadat deze weer op de weg is getakeld. (Foto: Pro Shots)