Homa wint na play-off

Voor de ogen van zijn idool boekte de Amerikaan zijn tweede zege op het hoogste niveau door Tony Finau op de tweede extra hole terug te wijzen.

honma

De reeks die Tony Finau inmiddels heeft neergezet is gerust indrukwekkend te worden. De laatste drie toernooien die hij speelde eindigde hij op de tweede plaats, en slechts een heel select gezelschap spelers behaalde de afgelopen jaren net zoveel top-5 noteringen als hij deed, alleen ontbreekt er één ding: die tweede zege.

Ook op Riviera greep de 31-jarige Amerikaan weer net mis alleen kon hij zichzelf onmogelijk verwijten maken. Finau speelde de laatste ronde in 64 slagen en maakte vlak voor het einde nog twee birdies om naar -12 te gaan, alleen wilde Max Homa van geen wijken weten. Ook de thuisfavoriet eindigde op -12 waardoor een verlenging noodzakelijk was.

In de play-off sloeg Homa al op de tweede extra hole toe. Finau kon uit de bunker geen up and down maken op de par-3 veertiende, waardoor Homa aan een par genoeg had om zijn tweede zege op het hoogste niveau veilig te stellen.

De overwinning in het Genesis Invitational betekende veel voor hem, zo gaf hij na afloop direct toe.

'Ik weet niet of ik ooit iets coolers kan bereiken dan wat ik hier heb gedaan. Zowel mijn caddie als ik zijn hier vlakbij opgegroeid en ik krijg de prijs uit handen van Tiger Woods. Toen we opgroeiden was hij ons absolute idool en droomden we van dit toernooi. Dat het lukt om dit toernooi te winnen is waanzinning, ik denk niet dat er iets is dat daar overheen kan.'

Einduitslag

Tour
  • Pro Shots