FJ HyperFlex-schoen

Dankzij een flexibele buitenzool en een nieuw BOA-sluitsysteem volgt de HyperFlex van FootJoy de natuurlijke beweging van de voet.

FJ HyperFlex-schoen

De HyperFlex is intussen aan zijn derde generatie toe en het is zonder twijfel het meest moderne en uitgesproken design uit de huidige collectie van de marktleider. FootJoy heeft de schoen helemaal afgestemd op golf en dat zie je terug in de drie belangrijkste technologieën, die we hieronder bespreken.

'Al bij de eerste stappen merk je dat de HyperFlex meebeweegt met je voet', aldus Chris Tobias, vice-president schoenen bij FootJoy. 'Hierdoor loopt de schoen niet alleen geweldig, maar maximaliseert hij tijdens de hele swing ook het contact met de grond.'

Stratofoam cushioning
De Stratofoam middenzool zagen we het eerste bij de onlangs geïntroduceerde FJ Stratos. Het materiaal combineert steun tijdens de swing met dempende eigenschappen tijdens het lopen, en geeft daarnaast energie terug, zodat je voeten tijdens een rondje golf minder vermoeid raken.

Optiflex outsole
Deze nieuwe buitenzool heeft in de breedte flexibele groeven, die de voet in staat stellen natuurlijk te bewegen. Daarnaast is hij uitgerust met een semi-stijve TPU-plaat die in alle richtingen grip en stabiliteit biedt. Ofwel: je krijgt steun terwijl je ook vrijuit kunt bewegen.

Wrapid Fit
Dit is het meest opvallende onderdeel van de HyperFlex. In de stof van het bovenwerk – dat zich als een sok om je voet sluit – zijn gesmolten garens verwerkt om de structuur te verstevigen en steun te bieden. Het nieuwe Wrapid Fit systeem werkt met een BOA-sluiting en is asymmetrisch, wat volgens FootJoy zorgt voor een preciezere pasvorm met minder druk op de bovenkant van je voet.

De sportieve leest heeft een standaard pasvorm in de voorvoet, een iets smallere hiel en een volle, ronde teen.

De BOA-versie is beschikbaar in grijs en zwart, terwijl je bij het gewone vetermodel kunt kiezen voor blauw of grijs.

Prijs: € 229 (BOA), € 195 (veters)

www.footjoy.co.uk