Berger dankzij een eagle

Een birdie op de slothole was genoeg voor Daniel Berger om het AT&T Pebble Beach Pro-Am op zijn naam te schrijven. Hij haalde er nog een slagje af en bleef daarmee iedereen voor.

berger

In kille omstandigheden werd het daarmee dus weer 'net niet' voor Jordan Spieth. De 27-jarige Amerikaan begon de dag met twee slagen voorsprong op de rest van het veld maar kon het, net als vorige week, opnieuw niet waarmaken op de lastige laatste dag. Door twee late birdies (17 en 18) tekende hij wel voor een ronde onder par (-2) maar het was onvoldoende om een einde te maken aan het lange wachten op een nieuwe overwinning, al twijfelt niemand er na de afgelopen twee weken aan dat dat moment weer komt.

Nate Lashley dácht dat het zijn moment was in de matig bezette wedstrijd. De Amerikaan ging lang aan kop, maar zag de kansen op een tweede zege op het hoogste niveau op de par-4 zestiende in rook opgaan na een vierputt, terwijl Maverick McNealy net te laat op stoom kwam - hij speelde de back-nine in -5 - om Berger van de zege af te houden.

'Dit waren de beste houten-3 en de beste putt uit mijn loopbaan', vatte Berger de climax van het toernooi samen. 'Ik ben vaker in deze positie geweest. Soms valt het kwartje jouw kant op, soms net niet, maar je moet het in elk geval altijd proberen en voor mijn gevoel is dat wat ik vandaag voldoende deed', aldus Berger die met een eindscore van -18 twee slagen voorsprong had en daarmee de vierde zege uit zijn loopbaan veilig stelde.

En Spieth? De Amerikaan eindigde voor de tweede opeenvolgende week bij de beste vijf en er is geen mens die er aan twijfelt of de periode zonder overwinning binnenkort tot een einde komt. De vraag is alleen wanneer. Begin april misschien..?

Einduitslag

Tour
  • ProShots