Jazeker, Spieth op kop

Voor het eerst sinds zijn overwinning in The Open op Royal Birkdale in 2017 staat Jordan Spieth na 36 holes weer eens bovenaan een leaderboard.

Jazeker, Spieth op kop

Er is veel geschreven over de schier eindeloze dip van de drievoudige Majorwinnaar, die de laatste jaren van de tee nauwelijks nog een fairway kan vinden. Vorige week werd de, nog steeds pas 27-jarige Texaan echter gedeeld 4de en heel voorzichtig lijkt het zelfvertrouwen wat te groeien.

'Het is goed om hier te zijn', aldus Spieth met een blik op het leaderboard van de Pebble Beach Pro-Am, waar zijn naam – na een 65 op Pebble Beach en een 67 op Spyglass Hill – bovenaan te vinden is (-12). 'Het is iets beter dan vorige week, en dat is het doel deze week: me elke dag iets beter voelen.'

In Arizona moest zijn korte spel hem nog vaak uit de problemen helpen, maar nu wist hij de bal van de tee meestal keurig op de door bomen omzoomde fairways van Spyglass te houden. 'Ik heb weinig lange putts gemaakt en dat is waarschijnlijk een goed teken... ik sta de bal lekker te raken.'

Spieth zou de laatste zijn om te zeggen dat het lek nu bijna boven is. Maar na jarenlang geen idee te hebben gehad waar zijn volgende drive naartoe zou gaan, geniet hij van de goede slagen en groeit heel langzaam het zelfvertrouwen.

Een overwinning zou in dit herstelproces een gigantische stap vooruit zijn, maar het is nog veel te vroeg om daarover na te denken. Daarvoor is het herstel te fragiel en de concurrentie te groot. Daniel Berger heeft op -11 maar één slag achterstand en favoriet Patrick Cantlay, de nummer 11 van de wereld, loert op -9. Hiertussen vinden we nog de beste Europeaan, de Zweed Henrik Norlander (-10).

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport