Trainen met PuttOut

Wil je dit seizoen beter scoren op de greens? Ga dan aan de slag met de Premium Pressure Putt Trainer of de Compact Putting Mirror van PuttOut.

PuttOut trainingsmaterialen

Met de originele Pressure Putt Trainer kreeg PuttOut de handen vorig jaar massaal op elkaar. De schans die de bal na een putt terug laat rollen is prima geschikt om lijn en afstandscontrole te trainen, terwijl de (afsluitbare) micro-hole van ons de beoordeling 'frustrerend, verslavend en uiterst effectief' kreeg. Volgens de gebruikers was er echter toch nog het een en ander te verbeteren en PuttOut luisterde. De 2021-versie heeft dan ook niet voor niets de toevoeging 'Premium' gekregen.

Trainen op lijn en snelheid kan zowel buiten als binnen.

PuttOut voegde bovenaan de schans een houder voor een oplijnstick toe, zodat je nu ook de populaire puttoefening met een touwtje boven de doellijn kunt imiteren. De producent brengt binnenkort zijn eigen stick op de markt brengen, maar de Premium Pressure Putt Trainer werkt ook met sticks van andere merken.

Daarnaast zijn er drie stippen toegevoegd op de grotere cirkel (die dezelfde omvang heeft als de hole). Hierdoor kan de speler focussen op kleinere doelen aan de achterkant van de hole. Dit komt je accuratesse ten goede en kan ook worden gebruikt om de putt aan te passen aan de break, want of het nou op de green of de vloerbedekking is: een putt is zelden recht.

Dankzij tips van gebruikers is de Premium robuuster en effectiever dan zijn voorganger.

De derde aanpassing betreft de micro-hole halverwege de 'schans', die je kunt gebruiken door de zilverkleurige 'dop' naar beneden te drukken. Het kleine doel is door het gebruik van kleuren beter zichtbaar gemaakt.

De schans zelf is trouwens hoger gemaakt, de spikes aan de onderkant geven meer grip en het opvouwmechanisme is robuuster en werkt soepeler. Ook kun je nu kiezen voor een rode, gele, groene of witte versie.

Binnen of buiten, een putt is zelden helemaal recht en daarom kun je nu focussen op kleinere doelen.

PuttOut komt gelijktijdig ook met een compacte puttspiegel op de markt. Bij de Compact Putting Mirror zijn alle extra's achterwege gelaten, zodat je een simpele, portable spiegel hebt die je makkelijk in je tas stopt als je voor een belangrijke ronde de belangrijke oplijnelementen wilt checken.

De compacte spiegel past in elke golftas.

De spiegel is uitgerust met oplijn-graphics (getekend op de onderkant van de buitenspiegel), die helpen om het clubblad goed op te lijnen en de positie van de bal en je ogen te checken. De bodem is uitgerust met rubberen spikes om 'm op zijn plaats te houden.

De 80 gram wegende Compact Putting Mirror is 210 x 110 x 3 mm groot, gemaakt van onbreekbaar polycarbonaat en voorzien van een krasvrije bovenlaag. Hij wordt geleverd met een canvas tas.

Check het clubblad en de positie van de bal en je ogen.

€ 35 (Premium Pressure Putt), € 25 (Compact Putting Mirror)

www.puttout.golf