Wie is dit nu weer?

De 19-jarige Akshay Bhatia miste op dag een van de AT&T Pebble Beach Pro-Am geen enkele green en hij staat gedeeld tweede, twee slagen achter topfavoriet Patrick Cantlay.

Akshay Bhatia

De uit North-Carolina afkomstige Bhatia werd op zijn zeventiende professional, omdat hij naar eigen zeggen geen studiebol was. Mede door alle beperkingen vanwege de wereldwijde pandemie heeft hij alleen nog maar een speelbewijs voor de Mackenzie Tour, een van de lagere divisies van de PGA Tour.
Als amateur bewees Akshay Bhatia al dat hij van zich zou kunnen doen spreken. Begin dit seizoen werd de jonge speler met onder andere twee keer een 66 gedeeld negende in het Safeway Open.
Nu liet hij op een van de klassieke Noord-Amerikaanse courses een bogeyvrije 64 noteren. Ook hoefde Bhatia geen enkele up-and-down te maken: hij miste geen enkele green.
Maar het was niet genoeg om de leiding te nemen op een kille maar vrij windstille dag.
De hoogst gerankte speler in het veld, Patrick Cantlay, evenaarde met een 62 (-10) het baanrecord van Pebble Beach.
En dan nog dit: De gemiddelde score op Pebble Beach was 70,256 en op de andere baan, Spyglass Hill, 72,397. Er worden deze week drie ronden op Pebble Beach gespeeld en een op Spyglass Hill.
Slechts één man uit de top-10 speelde zijn eerste ronde op Spyglass Hill: Will Gordon, die een 66 in de boeken bracht.
Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde vrijdag van 21.00-24.00 uur rechtstreeks uit.
Stand na eerste dag en vanaf 17.30 uur Live Scoring via website PGA Tour

Tour
  • PGA Tour