DJ geeft visitekaartje af

Met zijn negende titel op de Europese Tour liet de nummer een van de wereld er geen twijfel over bestaan wie dit jaar de grote kanshebber is voor de Majors.

DJ geeft visitekaartje af

De winst in het Saudi International was de eerste voor Dustin Johnson sinds hij dit najaar het groene jasje om de schouders kreeg. Na Tiger Woods (41), Phil Mickelson (10) staat DJ nu gedeeld derde met Jack Nicklaus (9) op de lijst van Amerikaanse winnaars op de Europese Tour.

Dat ging vandaag overigens niet vanzelf. Johnson begon de slotdag met twee slagen voorsprong en gaf zichzelf – ondanks lastige omstandigheden – met solide spel voldoende kansen, maar de putter was koud in de woestijn van Saoedi-Arabië. Hierdoor konden de achtervolgers in de buurt blijven.

Justin Rose speelde zich met een foutloze 65 (-5) naar -13, maar dat was niet voldoende.m niet meer op dan een gedeeld tweede plek met Tony Finau (67). De longhitter speelde weer geweldig golf, maar vergat zich – zoals zo vaak – te belonen op de greens.

Omdat ook Johnson de putts niet maakte ('Ik las de lijnen gewoon steeds verkeerd.') kon zijn flightgenoot, de Fransman Victor Perez, lang aanhaken en het verschil continu op één of twee slagen houden. Een double bogey op de par -4 zestiende maakte echter een einde aan zijn titelaspiraties. Ook Johnson liet hier een slag liggen, maar hij won die direct terug op de korte par-4 zeventiende, waarna hij zich in de derde editie van het Saudi International ontspannen naar zijn tweede overwinning speelde. Adel verplicht en met een 68 en een totaal van -15 bleef hij de rest van het (sterke) veld uiteindelijk twee slagen voor. Dat belooft wat voor de rest van het seizoen.

Thomas Pieters werd na een afsluitende 66 knap 10de (-10). Joost Luiten had met vier birdies een bogey en een double bogey wederom een avontuurlijke ronde, maar wist met een 69 (-1) wel voor de derde keer dit toernooi onder par te blijven. Het kwaad was gisteren echter al geschied (75), zodat hij genoegen moest nemen met een 41ste plaats (-3). Door een aantal 'dure' ronden leverde het drieweekse avontuur in de woestijn de Bleiswijker niet meer dan een 35ste, 44ste en 41ste plaats op.

Leaderboard

Tour
  • European Tour