Code rood voor Joost

Door een vijf-boven 75 zakte Joost Luiten op dag drie van het Saudi International van de achtste naar de 57ste plaats.
Joost Luiten

Geen idee of de Nederlandse nummer een via internet – de Saoedische overheid blokkeert volgens Amnesty International 400.000 sites – heeft kunnen vernemen dat het KNMI voor zondag Code Rood heeft afgekondigd.
Maar zijn resultaat in ronde drie op de par-70 baan van de Royal Greens Golf & Countryclub was niet best. Voor hem was het dus in sportief opzicht al Code Rood.
En was er sprake van een blessure?
'Nope', was het korte antwoord dat we op deze vraag kregen.
En dat allemaal terwijl de dag zo goed was begonnen.
Luiten voltooide zijn tweede ronde in de ochtenduren en kwam met -7 op de gedeelde achtste plaats terecht. Zondag gaat hij op -2 en als de nummer 57 van start.
Vanaf het begin van het jaar 2020 haalde Luiten negentien cuts. Zestien keer presteerde hij op zaterdag slechter dan op vrijdag. Moving Day heeft voor hem helaas te vaak een slechte klank.
Luiten maakte twee birdies, maar ook vijf bogeys en (voor de tweede keer deze week) een double bogey op de waterrijke par-4 dertiende. Hij verspeelde dus zeven slagen en alleen de Fransman Romain Langasque deed het met een verlies van negen strokes slechter.
De gemiddelde score was in de derde ronde 68,78. Luiten gaf dus – ook gemiddeld – ruim zes slagen prijs op het veld.

In ons land wordt het zondag beestenweer, maar op de baan aan de Rode Zee schijnt de zon en wordt het warm. Hopelijk helpt dat Joost Luiten lager te gaan.
Dustin Johnson heeft op de laatste dag een uitstekende kans om voor het toernooi voor de tweede keer in drie jaar te winnen. Hij werd overigens in het tussenjaar tweede.
De nummer een van de wereld speelde zich met een 66 naar een totaal van dertien onder. In zijn elf gespeelde ronden op deze course is DJ nu 42 onder par.
Zijn voorsprong op de rest bedraag minimaal twee slagen. De Fransman Victor Perez staat na ook een 66 op elf onder par.
Ziggo Sport Golf zendt de laatste ronde zondag van 9.30 tot ongeveer 14.00 uur rechtstreeks uit.
Stand en vanaf zondag 6.00 uur Live Scoring via website Europese Tour

Laatste nieuws