LET: Aramco Team Series kans voor circuit

Overeenkomst baant de weg voor vier Ladies European Tour evenementen op drie continenten.

let

Saoedi-Arabië blijft aan de weg timmeren op het wereldwijde sportpodium, een trend die zich voortzet met de aankondiging van vier Ladies European Tour toernooien die zullen plaatsvinden in 2021. De Aramco Team Series worden gehouden in New York, Londen, Singapore en King Abdullah Economic City (nabij Jeddah), waarbij elk toernooi een prijzenpot van $ 1 miljoen heeft.

Hoofdsponsor Aramco, samen met Golf Saudi en de steun van andere Saoedische partners, maakt Saoedi-Arabië daarmee tot een van de grootste donateurs van het vrouwengolf in Europa.

Yasir Al-Rumayyan, voorzitter van de Saudi Golf Federation en Golf Saudi: “Dit is fantastisch nieuws voor de mondiale sport, voor golf voor vrouwen en voor Saudi-Arabië. Na het succes van de Aramco Saudi Ladies International zetten we ons in om damesgolf te ontwikkelen en de deelname van vrouwen aan sport in Saoedi-Arabië te promoten. Ik hoop dat deze serie mensen van alle culturen en achtergronden inspireert om met de sport te beginnen en enthousiasme te wekken voor het geweldige golfspel. "

De eerste van de vier toernooien vindt plaats in New York, gevolgd door een in Londen en Singapore, voordat de finale eindigt in de Royal Greens and Country Club in Jeddah.

De vier door Aramco gesponsorde toernooien zullen een belangrijk onderdeel vormen van het LET-schema dat in de komende weken zal worden aangekondigd. Teams van vier zullen deelnemen aan de toernooien, elk gespeeld over 54 holes. Captains zullen één mede Tour-pro rekruteren via een systeem dat vergelijkbaar is met de NFL en NBA. Er wordt willekeurig een andere Tourprofessional geselecteerd, terwijl bij alle teams één amateurspeler aanwezig is. Het prijzengeld voor het winnende team wordt verdeeld over de drie pro-leden.

Ga voor informatie over Golf Saudi en de serie naar: https://www.golfsaudi.com