Horsey in galop, prima start Luiten

Een dubbel bogey weerhield Luiten van een nog betere openingsronde, maar met zijn 67 (-3) bevindt hij zich in goed gezelschap na de eerste dag van het Saudi International.

joost luiten

Dustin Johnson, Lee Westwood, Tyrell Hatton. Het zijn maar een paar van de namen die, net als de Nederlandse nummer 1 openden met een ronde in drie onder par op Royal Greens G&CC.

Die -3 stond bij Luiten al na tien holes op de kaart na birdies op twee, vier en tien. Zijn opmars op het leaderboard werd onderbroken door een dubbele bogey 6 op de par-4 dertiende maar werd dankzij birdies op vijftien en zeventien toch de dagscore voor de nummer 41 van het nog prille seizoen.

Met zijn score heeft Luiten prima vooruitzichten om zich te plaatsen voor het weekend van het sterk bezette toernooi, al is de koploper na de eerste dag al een flink eind uit het zicht.

David Horsey, afgezakt naar de 282ste plek op de wereldranglijst, ging foutloos rond en maakte vooral de tweede negen indruk. Na de turn in -2 bereikt te hebben haalde hij de teugels op de tweede negen flink aan met zeven birdies op de eerste acht holes. Even was er zelfs een '59 watch' op de par-5 achttiende, maar de Engelsman liet zich niet gek maken en besloot de bal wijselijk op te leggen op de par-5 slothole. Hoewel hij zijn bal vanuit die positie nog bijna in het water sloeg en niet verder kwam dan een par, zal hij dik tevreden zijn met zijn evenaring van het baanrecord en rondje in 61 slagen.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport