Luiten zoekt nog naar vorm

De 44ste plaats in de Dubai Desert toont aan dat de Emirates Golfclub niet de favoriet is van de Nederlandse nummer een, maar ook dat zijn spel een stuk scherper moet.
Joost Luiten

Joost Luiten speelde de vierde en laatste ronde van de Dubai Desert Classic in 74 slagen voor een totaal van een onder par.
Hij begon goed met drie birdies op de eerste zes holes, maar daarna kwamen bogeys op negen, twaalf en zestien. Op de par-5 dertiende moest Luiten zelfs een double bogey noteren.
Luiten speelde zondag samen met het jonge talent Rasmus Højgaard. Beiden startten op drie onder par. De jonge Deen ging in 67 slagen rond en werd met -8 gedeeld negende.
De Strokes Gained statistieken van Joost Luiten waren veelzeggend. Normaal gesproken zijn de approaches van de Bleiswijker een sterk punt van zijn spel, maar hij was nu 65ste in dat klassement. ‘Rond de green’ was Luiten 93ste en op de greens veertigste.
Vanaf donderdag neemt Joost Luiten het in Saudi International onder andere op tegen twintig spelers uit de top-50 van de wereld. De aan de Rode Zee gelegen Royal Greens Golf & Country Club lag hem in de eerste twee edities iets beter, al werd hij vorig jaar slechts 44ste. In 2019 was er een goede zesde plaats voor hem weggelegd, met een sterke 63 in de laatste ronde.
Ook vorig jaar begon Joost Luiten niet goed aan het seizoen met een 42ste plaats in Abu Dhabi, een 66ste in Dubai en dus een 44ste stek in Saoedi-Arabië. Er was een maand later weer wel een tiende plaats in Oman, maar dat toernooi is nu vooralsnog uitgesteld vanwege de covid-19 pandemie.
Paul Casey is ook van de partij in Saoedi-Arabië. Hij heeft de replica van de trofee van de Desert Classic in de koffer.
De 43-jarige Engelsman won na een laatste ronde in 70 slagen met een totaal van zeventien onder par, vier slagen beter dan runner-up Brandon Stone (72 op zondag) en vijf op Robert MacIntyre (74).
‘Het is heel speciaal om hier te winnen’, zei Casey, die zijn vijftiende zege op de Europese Tour behaalde. ‘Ik heb er hard voor gewerkt en het voelt alsof ik mijn jeugd weer terug heb gekregen.’
Eindstand via website Europese Tour

Trotse winnaar met de 'koffiepot'

Laatste nieuws