Sterk slotakkoord Luiten

Met drie birdies op de laatste zeven holes heeft Joost Luiten zich in de Dubai Desert Classic voor het weekeinde geplaatst.
Joost Luiten

De cut viel in het met ruim 3,2 miljoen dollar gedoteerde toernooi van de Europese Tour op level par (144). In totaal 71 spelers kwalificeerden zich.
Luiten was donderdag begonnen met een slordige 74 (veel greens gemist, matig kort spel) en na een bogey op elf in ronde twee leek hij voor de zesde keer in twaalf deelnames een vrij weekeinde te gaan krijgen.
Maar de Nederlandse nummer een birdiede twaalf, dertien en achttien van de Emirates Golfclub voor een 69 en een totaal van 143, een onder par. Daarmee staat hij na 36 holes op de gedeelde 43ste plaats.
Leider is de Belg Thomas Detry. De man uit Ukkel maakte net als donderdag vijf birdies en met 67-67=134 staat hij op tien onder. Hij is de enige speler die zich in de dubbele cijfers speelde.
Detry eindigde in voorgaande edities van de Desert Classic nooit beter dan 22ste.
Deze week speelt de nummer 86 van de wereld zijn 106de toernooi van de Europese Tour. Hij sprokkelde al 21 top-10 plaatsen bij elkaar en werd drie keer tweede en vijf keer derde.
Dat de deze maand 28 geworden Thomas Detry een getalenteerde speler is, staat buiten kijf. Hij kreeg meerdere kansen op succes, maar de zenuwen kregen bij hem steeds de overhand. Detry begon de laatste ronde vaak als een van de kanshebbers, doch verspeelde keer op keer de mogelijkheid om eindelijk een keer de ban te breken.

Van de favorieten staan Tommy Fleetwood (-8), Lee Westwood en Paul Casey (-7) er goed voor.
Opvallend was het herstel van Tyrrell Hatton. Hij stond na een 76 op donderdag op de 115de plaats, maar tapte 24 uur later uit een geheel ander vaatje.
Hatton maakte een eagle en zeven birdies voor een 64 en een totaal van vier onder. Hij was in ronde een tien slagen slechter dan flightgenoot Sergio Garcia en ny tien slagen beter. De Spanjaard staat overigens op vijf onder par.
Ziggo Sport Golf zendt de derde ronde zaterdag van 9.30 – ongeveer 14.00 uur rechtstreeks uit.
Stand na 36 holes en vanaf 5.00 uur zaterdagochtend live scoring via website Europese Tour

Laatste nieuws