Luiten in de achtervolging

Nederlandse nummer 1 buiten cutline na openingsronde Dubai Desert Classic. Richard Sterne koploper.

joost luiten

Natuurlijk is er nog lang geen man over boord, maar dat Luiten vrijdag uit een ander vaatje moet tappen om niet nu al de eerste cut van het seizoen te missen, staat buiten discussie. En dat terwijl het er lang naar uitzag dat de cutline geen moment in zicht zou komen.

Net als zondag op de slotdag in Abu Dhabi, waren birdies schaars voor de Nederlander. Pas na elf holes won Luiten zijn eerste slag dankzij een birdie op de par-4 tweede, om er vervolgens op de par-5 twaalfde direct nog een te maken.

Daar bleef het echter bij en zelfs dat had geen probleem hoeven zijn, ware het niet dat hij de score van -1 die hij na twaalf holes op de borden had - op zijn front nine had hij al een slag ingeleverd - in het laatste deel van de ronde teniet deed door slagen in te leveren op vier, zes en acht waardoor er in plaats van een score op of net onder par, plots een 74 op zijn kaart stond.

Met die score van +2 duikelde Luiten van een plek aan de goede kant van de cutline, naar de gedeeld 89ste stek, twee slagen buiten de cutline, en dus is er vrijdag werk aan de winkel om ook de tweede helft van het toernooi mee te mogen blijven doen.

De leiding in Dubai is na achttien holes in handen van Richard Sterne. De Zuid-Afrikaan maakte negen birdies op weg naar een score van -8 en heeft daarmee een kleine voorsprong op de Amerikaan Kurt Kitayama (-7) en een iets grotere voorsprong op Justin Harding en Sergio Garcia die volgen op -6. De drie Belgische deelnemers openden alledrie onder par waarbij Thomas Detry het met -5 (T5) ruim het beste deed.

Leaderboard

Luiten, hier op archiefbeeld, heeft meer birdies nodig op de tweede dag in het Omega Dubai Desert Classic.
Tour
  • Golfsupport