Ping G425 ijzers

Ondanks een compacter profiel zijn de G425-ijzers van Ping vergevingsgezinder dan hun voorgangers en genereren ze meer balsnelheid.

Ping G425 ijzers

Met een hol clubhoofd en een clubblad met verschillende diktes volgen de nieuwe G425 game improvement-ijzers het design van een metalwood. Het resultaat is de hoogste balsnelheid die Ping ooit in de G-serie heeft bereikt.

Het clubblad van de G425 werkt als een springplank.

Het clubblad fungeert als een soort springplank en lanceert de bal hoog de lucht in, zodat je 'm ook van ver en met minder spin op de green kunt laten stoppen. Het clubblad wordt aan de achterkant voor meer dan de helft bedekt door een uit meerdere materialen bestaande badge, die vibraties dempt en zorgt voor een goed gevoel en geluid.

De badge achter het clubblad zorgt voor een solide gevoel en geluid.

De G425 is van hiel tot teen compacter dan zijn voorganger (De G410), maar door meer gewicht aan de zijkanten te plaatsen (een schroef van wolfraam in de teen en de hosel aan de andere kant) is hij wel stabieler en vergevingsgezinder. Het traagheidsmoment (MOI) is met 3 procent toegenomen, waardoor de bal beter op lijn blijft als je de sweetspot mist en je dus minder afstand verliest.

De G425 is compacter dan zijn voorganger, maar biedt meer hulp.

De hydropearl finish stoot water af, wat de controle uit de natte rough verbetert.

De G425 is beschikbaar van ijzer-4 tot en met -9, plus een pitchingwedge (PW), gapwedge (UW), sandwedge (SW) en lobwedge (LW). De groeven in de wedges zijn machinaal gefreesd om maximale spin en controle te bieden. Naast de standaardlofts kun je bij de ijzers ook kiezen voor iets sterkere lofts (Power Spec) of juist zwakkere, klassieke lofts (Retro Spec).

Alle clubs zijn standaard uitgerust met Arccos Caddie-smart grips, waarbij sensoren data verzamelen van elke slag, die je met de Arccos Caddie-app kunt analyseren.

Prijs (per club): € 154 (staal), € 166 (graphite)

www.pingg425.com

Golfers Magazine zegt: 'De afgelopen generaties maakt Ping zijn vergevingsgezinde G-ijzers steeds iets compacter en zachter, waarmee ze de doelgroep gestaag uitbreiden tot spelers op het randje van single-handicap.'

'De G425 is de mooiste game-improver die het familiebedrijf deze eeuw heeft gemaakt. Het cavity back-ontwerp, de brede zool en de zichtbare offset bieden nog steeds volop hulp, maar ze zitten het uiterlijk nergens in de weg. Bij het adresseren staat dit ijzer gewoon heel netjes achter de bal.'

'De G425 lanceert de bal hoog en ver genoeg, maar een puur afstandsmonster is het niet. Dat zien we echter eerder als een argument voor betere golfers (die nu bijvoorbeeld de i210 in de tas hebben) om 'm op de testlijst te zetten. Je hebt (wellicht door het compactere clubblad?) geen last van een overdreven trampoline-effect of onverwacht explosief balcontact, waardoor de bal ineens tien meter verder vliegt.'

'De consistentie in de afstanden is geweldig en dat is precies wat je wilt van een ijzer – samen met een flinke dosis vergevingsgezindheid natuurlijk.'