Kim wint The American Express

Sterke eindsprint levert Koreaan derde zege op PGA Tour op.
kim

Na het Wyndham Championship van 2016 en THE PLAYERS in 2017 slaagde de inmiddels 25-jarige Si Woo Kim er niet meer in zich ergens tot kampioen te laten kronen. Hij kwam een aantal keer dichtbij, maar altijd was er ofwel iemand anders die het net even beter deed, ofwel zat zijn lichaam hem in de weg.

Ook in The American Express ging de weg naar de zege niet per se over rozen. Fysiek had hij nergens last van - de rugklachten waardoor hij zich vorig jaar terug moest trekken zijn verleden tijd - maar hoewel hij de laatste dag begon met goede vooruitzichten op een nieuwe zege, zag hij op het leaderboard dat hij die zege niet zomaar cadeau zou krijgen. Vooral Patrick Cantlay drong aan met een foutloze 61 waardoor hij van een plek buiten de top-10 ineens de voornaamste uitdager werd.

In het zicht van de finish deed Kim echter precies dat wat nodig was om er met hoofdprijs vandoor te gaan. Zowel hole zestien als hole zeventien maakte hij birdie, waardoor hij op de par-4 achttiende genoeg had aan een par om zich tot kampioen te laten kronen.

In het zicht van de finish deed Kim echter precies dat wat nodig was om er met hoofdprijs vandoor te gaan. Zowel hole zestien als hole zeventien maakte hij birdie, waardoor hij op de par-4 achttiende genoeg had aan een par om zich tot kampioen te laten kronen. 'Ik zag op het leaderboard wat Patrick aan het doen was dus ik wist wat ik moest doen. Ik dacht dat als ik mezelf kansen op zestien en zeventien zou geven, ik het af zou kunnen maken. Dit is een heel goed gevoel.'

Laatste nieuws