Luiten blijft goed meedoen

De tweede ronde in Abu Dhabi is door invallende duisternis nog lang niet klaar maar de Nederlandse nummer 1 hoeft zich geen zorgen te maken over het al dan niet halen van de cut na opnieuw een nagenoeg foutloze ronde.

joost luiten

De dichte mist van de eerste dag, zorgde ook vandaag - en dus morgen - voor vertraging van de eerste wedstrijd van het seizoen op de Europese Tour. Een flink aantal spelers was nog niet eens door de turn in de tweede ronde toen de toeter ging en het spel voor de dag wegens gebrek aan daglicht werd gestaakt.

Joost Luiten was op dat moment al lang op zijn hotelkamer. De Bleiswijker had de wekker vroeg gezet om zijn eerste ronde te voltooien nadat hij donderdag met -3 en nog een handvol holes te spelen, van de baan stapte.

De score van -3 stond ook na afloop van de ronde op de kaart, na een foutloze openingsronde van de nummer 167 van de wereld, en ook in de tweede ronde bleef Luiten heel lang foutloos. Sterker, na birdies op hole 1, hole 2 en hole 7, schoof hij op naar de top van het klassement waar hij op dat moment met een score van -6 maar twee slagen toe moest geven op de leider van de wedstrijd.

Na de birdie op zeven lukte het Luiten echter niet meer slagen te winnen en leverde hij er op de par-4 zeventiende voor het eerst dit seizoen eentje in waardoor hij halverwege de wedstrijd op -5 staat. Die score is vooralsnog goed voor de gedeeld zestiende plaats, zeven slagen achter koploper Hatton die met -12 het veld aanvoert. De koploper is echter nog lang niet klaar met zijn ronde, en moet, net als een groot deel van het veld, zaterdag vroeg zijn bed uit om de tweede omloop te voltooien.

Luiten kan de wekker op zijn beurt een stuk later zetten. Hoe laat hij uiteindelijk precies moet starten wordt pas in de loop van de zaterdagochtend duidelijk, maar dat hij er opnieuw bij is in Abu Dhabi én kans maakt op een topnotering in het rijk gedoteerde toernooi, was vrijdagmiddag al wel zeker.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport