Luiten start soepel

Op het moment dat het spel werd stilgelegd, stond de enige Nederlander in het veld na elf holes op drie onder.

Joost Luiten

De start van de eerste ronde van de zestiende editie van het Abu Dhabi Championship werd vanwege mist zo’n drie uur uitgesteld.De laatste spelers gingen om 16.20 uur (13.20 uur in Nederland) de baan in. Omdat de zon rond 18.00 uur onder ging, zullen behoorlijk wat spelers vrijdagochtend vroeg terug moeten komen om hun eerste ronde af te maken.Joost Luiten begon zijn seizoen donderdag om 14.50 uur. Hij speelde elf holes in drie onder en hij staat daarmee tiende. Samen met Justin Rose en Jason Scrivener is Joost Luiten vooralsnog de beste van de middagstarters.
Luiten, die in vier van zijn negen deelnames in de top-6 eindigde, maakte een birdie op zestien (gestart op tien) en een eagle op twee. Dat hij een eagle liet noteren, is best opmerkelijk: vorig seizoen maakte hij er gemiddeld niet meer dan 0,08 per ronde.

Rory McIlroy kwam heel goed uit de startblokken. Hij liet een 64 noteren (-8), het gevolg van acht birdies.
De Noord-Ier deed tien keer eerder mee in Abu Dhabi. Hij haalde negen cuts en eindigde vier als tweede en drie keer als derde, maar een zege ontbreekt nog op zijn erelijst.
McIlroy heeft een slag voorsprong op Tyrell Hatton en drie op Fabrizio Zanotti.
Titelverdediger Lee Westwood bracht een 69 in de boeken en de hoogst gerankte deelnemer, Justin Thomas, kwam tot een 73.
Uitgaande van de stand bij het invallen van de duisternis zou de cut vrijdag wel eens op level par (144) kunnen vallen.
En dan nog dit: Twee spelers kunnen niet meedoen en ze wonen beiden in Londen. Thorbjørn Olesen en Andrew Beef Johnston zijn positief op covid-19 getest en zijn verplicht in quarantaine gegaan.
De rechtstreekse vrijdaguitzending van Ziggo Sport is iets anders dan was gepland: 9.00-15.00 uur.
Stand bij het afbreken van de ronde en vanaf vrijdag 4.30 uur Live Scoring via website Europese Tour

Tour
  • Tour