Callaway Epic-drivers

Bij het ontwerpen van de nieuwe Epic-drivers en -woods werd Callaway geholpen door een AI-computer, wat resulteert in nog meer balsnelheid, terwijl ze ook vergevingsgezinder zijn geworden.

Callaway Epic drivers

Om de balsnelheid van zijn drivers te maximaliseren, riep Callaway al eerder de hulp in van een zelflerende computer, die hielp om het 'snelste' clubbladdesign te vinden zonder dat er steeds prototypes gemaakt hoefden te worden. Nu wordt deze AI ook ingezet om het frame te ontwikkelen.

In de zoektocht naar het optimale design van het clubblad en het frame, kregen de ontwerpers hulp van een AI-computer.

Het Jailbreak Jailbreak Speed Frame maakt het clubhoofd niet alleen horizontaal en verticaal stijver, maar ook op het gebied van torsie (draaiing) is de stabiliteit verbeterd. En omdat het clubhoofd sterker is, kan er meer snelheid uit het dunne titanium clubblad worden gehaald.

Het dunne titanium clubblad heeft verschillende diktes om overal zo veel mogelijk snelheid te bieden.

De nieuwe lijn bestaat uit drie drivers: de Epic Speed voor pure balsnelheid, de Epic Max die ook vergevingsgezind is en de Epic Max LS die minder spin geneert.

Bij de Epic Speed (links) is het verplaatsbare zoolgewicht om de balvlucht te beïnvloeden verdwenen. De Max en Max LS hebben deze optie nog wel.

De Epic Speed-driver maximaliseert lengte door een aerodynamisch clubhoofd. Dankzij een grotere richel en plattere bovenkant heeft het clubhoofd minder luchtweerstand, waardoor je meer clubhoofdsnelheid genereert.

Een groter gedeelte van de kroon is gemaakt van dunne laagjes koolstoffiber, waardoor er 16 gram gewicht wordt bespaard (in vergelijking met een titanium bovenkant). Dit kon elders worden gebruikt om de stabiliteit te bevorderen, waardoor de Epic vergevingsgezinder is dan de Mavrik.

Door een lichtere kroon kon er meer gewicht laag en diep in het clubhoofd worden geplaatst, wat de Epic stabieler en vergevingsgezinder maakt dat de Mavrik.

De Epic Max-driver zet in op vergevingsgezindheid. Het door de lichte kroon bespaarde gewicht is laag en diep in het clubhoofd geplaatst, wat zorgt voor veel stabiliteit (MOI) en een hoge balvlucht. Het meest gewicht zit in de hiel, waardoor een draw wordt stimuleert. Dankzij een aanpasbaar zoolgewicht van 17 gram is de balvlucht tot bijna twintig meter te beïnvloeden.

De Epic Max is stabiel en stimuleert een draw.

De Epic Max LS-driver is bedoeld voor mid- tot lage handicappers met een hoge swingsnelheid, die weinig spin en een neutrale balvlucht willen. Dit is de meest fade-georiënteerde driver in de Epic-lijn, terwijl de balvlucht bij deze versie verder te finetunen is (tot een meter of tien) met een verschuifbaar zoolgewicht.

De Epic Max LS genereert minder spin, wat vooral werkt voor spelers met een hoge swingsnelheid.

Er komen ook Epic Speed- en Epic Max-fairwaywoods op de markt, eveneens ontwikkeld met behulp van een AI-computer.

Ook hier richt de Speed zich vooral op balsnelheid, dankzij een naar voren geplaatst zwaartepunt en een strakke balvlucht. De Max heeft met zijn grotere profiel ook veel vergevingsgezind in huis, en door het lage profiel gaat de bal makkelijk de lucht in – ook van de fairway. Met twee zoolgewichten van 2 en 14 gram zijn de hoogte van de balvlucht en de spin te beïnvloeden.

De zoolgewichten van de Epic Max-fairwaywood (rechts) kunnen worden verwisseld om de hoogte van de balvlucht en de spin te beïnvloeden.

De Epic drivers en fairwaywoods liggen vanaf 18 februari in de winkel.

Prijs: € 549 (drivers), € 339 (woods)

eu.callawaygolf.com