Getest: Ping G425 woods en hybrides

De G425 woods en hybrides genereren consistentere balsnelheid en spin over het hele clubblad, wat zorgt voor voorspelbare resultaten.

Ping G425 woods en hybrides

De woods en hybrides van de nieuwe lijn van Ping zijn uitgerust met een zogenaamde Facewrap van een zeer sterke staallegering. Dat betekent dat het dunne clubblad doorloopt in de zool en kroon en dus over een groter oppervlak zijn flexibiliteit behoudt. Het resultaat: meer afstand en een hoge balvlucht.

De 'Facewrap' zorgt voor meer balsnelheid over een groter deel van het clubblad.

De tweede nieuwe technologie die in de G425 woods en hybrides is toegepast, luistert naar de naam Spinsistency, een samentrekking van spin en consistentie. Normaal gesproken krijgen dun geraakte ballen veel meer spin, maar Ping heeft de ronding (roll) aangepast, waardoor laag op het clubblad minder loft zit en de spin wordt genormaliseerd. En consistente spin betekent consistente afstanden.

De onderkant van het clubblad heeft minder loft, om excessieve spin bij dun geraakte ballen te voorkomen.

Zowel de woods als de hybrides hebben een zoolgewicht van wolfraam, wat de stabiliteit (MOI) verbetert en de clubs vergevingsgezinder en consistenter maakt. Een aanpasbare hosel met acht instellingen voor loft en lie, helpt om de balvlucht verder te finetunen. Op de kroon staan drie stippen die fungeren als nieuwe oplijngraphics.

Met drie versies, acht lofts en een aanpasbare hosel is er voor elke swing wel een fairwaywood te vinden.

Bij de fairwaywoods (boven) kun je kiezen uit drie modellen: de vergevingsgezinde Max (14,5º, 17,5º, 20,5º en 23,5º), de laag spinnende LST (14,5º) en de draw stimulerende SFT (16º, 19º en 22º). De hybrides (onder) zijn beschikbaar met lofts van 17 tot 34 graden.

De standaard Ping Alta CB Slate shaft heeft een contragewicht van 8 gram in de grip om bij impact meer momentum te krijgen en de vergevingsgezindheid te maximaliseren. Je kunt ook kiezen voor de Teinsei AV Orange (lage spin, mid/hoge balvlucht) of Rogue White (lage spin, mid/lage balvlucht).

Ook bij de hybrides is de spin consistenter geworden over het hele clubblad.

Alle clubs zijn standaard uitgerust met Arccos Caddie-smart grips, waarbij sensoren data verzamelen van elke slag, die je met de Arccos Caddie-app kunt analyseren.

Prijs: € 349 (woods), € 289 (hybrides)

www.pingg425.com

Golfers Magazine zegt: 'Het eerste dat opvalt is dat de ribbels op de kroon zijn verdwenen, wat de clubs een beduidend strakker uiterlijk geeft. Bij de woods en hybrides fungeerden deze turbulators hoofdzakelijk als oplijnhulp (aerodynamisch gezien hebben ze alleen bij het grotere clubhoofd van de driver echt nut) en die taak wordt nu overgenomen door drie bescheiden stippen. Een verbetering.'

'Bij de woods is er dankzij het dunne, in de kroon en zool doorlopende clubblad duidelijk afstandswinst geboekt, terwijl de vergevingsgezindheid op hetzelfde hoge niveau blijft. Knap. Door het lage profiel sla je de bal even makkelijk van het gras als van de tee en het lage zwaartepunt staat garant voor een hoge balvlucht.'

'Het oversized design van de hybride zal sommige (betere) spelers wellicht wat té robuust zijn, maar als je hier doorheen kijkt, spreken de prestaties voor zich: een hoge, maar strakke balvlucht en zeer consistente afstanden. De mid- tot hoge handicapper zal de robuuste hybride vol vertrouwen achter de bal zetten en dat is volledig terecht, want dit soort clubs maakt het spel makkelijker.'