Stokje voor afsteekroute

Het ontbreken van tribunes op de Waialae Country Club zorgde voor ongewenste situaties. De organisatie zag zich genoodzaakt extra out of bounds paaltjes neer te zetten om de veiligheid te waarborgen

pga tour

Het ontbreken van publiek zorgt soms voor bijzondere situaties. De 'great blue wall' bij de LPGA, verlaten achttiende greens door het ontbreken van grand stands, touwen langs de fairway die geen enkele functie lijken te hebben. Veel is hetzelfde, sommige dingen zijn anders.

Achter dat laatste kwam de organisatie van het Sony Hawaii Open ook toen een groot aantal spelers besloot hole achttien aan te spelen via hole tien tijdens de pro-am. Door het ontbreken van tribunes kon een flink stuk af worden gestoken waardoor de green van de slothole wel érg makkelijk aanspeelbaar was.

Dat laatste was nog tot daar aan toe, maar het zou het tempo en de veiligheid niet ten goede komen. De PGA Tour besloot dat een noodmaatregel onontkoombaar was en besloot nog voor het begin van de eerste ronde inner out of bounds paaltjes tussen de twee genoemde holes te plaatsen.

'Ik denk dat het een goede beslissing is geweest', reageerde titelverdediger Smith op het mailtje dat de Tour voor de start rondstuurde. 'Ik sloeg vandaag een geweldige drive en had daarna nog een ijzer-9 over, terwijl ik - als ik over tien was gegaan, echt niet meer dan een gap-wedge over had gehad.'

Ook zonder de short-cut kon er zoals altijd laag gescoord worden in Hawaii. Na de eerste ronde wordt het veld aangevoerd door een drietal spelers die alledrie (Malnati, Kokrak en Niemann) tekenden voor een 62 (-8)

Tour
  • ProShots