Publiek weer welkom?

Hoewel de besmettingscijfers in Amerika nog altijd sky-high zijn, heeft de PGA de plannen klaar om publiek op beperkte schaal weer toe te laten. Ook The Masters ziet mogelijkheden voor het toelaten van patrons komend voorjaar.

pga

Of het verstandig is? Of er straks niet alsnog een streep door de plannen gaat? Het zijn terechte vragen bij de aankondiging van de terugkeer van publiek bij meerdere toernooien in Amerika.

Hoewel er al mondjesmaat wat publiek aanwezig is geweest op enkele toernooien - vooral wat gasten van sponsors en een beperkt aantal toeschouwers bij een tweetal toernooien - worden de meeste rondjes in complete stilte afgewerkt. Aan de lange periode zonder publiek komt binnenkort een einde als het aan de organisatoren van de Honda Classic en The Masters ligt.

In de week van 18 tot 21 maart wordt op PGA National de Honda Classic gespeeld en als covid niet opnieuw roet in het eten gooit, zal daar publiek bij aanwezig zijn. Hoeveel precies wordt pas later bekend gemaakt, maar wel bekend is dat de toeschouwers afstand van elkaar moeten houden en gezichtsmaskers moeten dragen.

Ook Augusta National is van plan een beperkt aantal patrons toe te laten als The Masters begin april wordt gespeeld. 'Maar alleen als het veilig kan', laat de club in een verklaring weten.

Voorzitter Fred Ridley zei in een verklaring: 'Na de succesvolle editie van afgelopen november, waarbij allee essentieel personeel aanwezig was, hebben we er alle vertrouwen in dat we de deuren open kunnen zetten voor een beperkt aantal patrons. Niets is belangrijker dan ieders veiligheid en dat heeft dan ook de hoogste prioriteit. Het is teleurstellend dat we ook dit jaar niet iedereen kunnen ontvangen maar kijken er naar uit een aantal patrons welkom te mogen heten en rekenen erop dat we - als alles meezit - in 2022 alsnog iedereen die kaarten had voor het afgelopen jaar binnen kunnen laten.

Tour
  • Pro Shots / Action Images