Forse financiële injectie Leading Courses

Leading Courses, Europa’s grootste golfboeking- en reviewplatform maakt zich klaar om verder uit te breiden binnen Europa. Daarvoor is €2.5 miljoen aan groeikapitaal opgehaald bij een groep informele investeerders. 

leading courses

Momenteel maakt Leading Courses het golfers mogelijk om golfbanen in heel Europa te ontdekken, vergelijken, beoordelen en boeken. Daarbij verschaft het golfclubs toegang tot waardevolle data en inzichten waarmee zij hun dienstverlening en omzet efficiënt kunnen verbeteren.

“Ik ben bijzonder trots en dankbaar dat we dit geld hebben kunnen ophalen in deze uitdagende periode”, aldus CEO Ruben Meiland.

“Terwijl de pandemie zich verspreid heeft golf ontzettend aan populariteit gewonnen. Mede doordat het een buitensport is en op een veilige manier kan worden beoefend. Door middel van deze investering willen we doorgroeien van boek- en review website, naar het toonaangevende golf platform van Europa.”

“We hebben in de afgelopen jaren een ontzettend sterk merk neergezet met de grootste online community van actieve golfers. We willen de kracht van ons merk versterken met de grote hoeveelheid data die we hebben. Daarmee optimaliseren we de beleving voor zowel golfers als golfclubs en creëren we toegevoegde waarde voor beide partijen.”

De plannen van Leading Courses omvatten het lanceren van een volledig nieuw platform, mobile app en premium lidmaatschap in begin 2021. Hierdoor kan de site hun product efficiënt opschalen en veel nieuwe zakelijke mogelijkheden bieden om haar diensten wereldwijd te laten groeien.

Door optimaal gebruik te maken van “big data” en te investeren in unieke, relevante en gepersonaliseerde content biedt het platform een schat aan informatie voor golfliefhebbers wereldwijd. Ook golfclubs krijgen meer mogelijkheden om zich beter te profileren op het platform, data te analyseren en hun omzet te verhogen door bijvoorbeeld de inzet van “dynamic pricing”.

www.leadingcourses.com