Majors en meer in 2021

De schema’s geven de terugkeer aan van negen Majors. Plus de twee Olympische Kampioenschappen. Plus tientallen andere mooie toernooien.

Royal St George's

De drie grootste Tours hebben hun zaakjes voor 2021 rond.
Al in de zomer presenteerde de PGA Tour de kalender met een seizoen dat half september al startte en dat bijna een jaar later, op 5 september 2021 eindigt met de slotdag van het Tour Championship. In totaal staan er 51 wedstrijden gepland.
Er zijn al twaalf toernooien gespeeld en het seizoen wordt traditioneel begin januari (7 – 10) voortgezet met het Sentry Tournament of Championship op het Hawaiiaanse eiland Maui.
De Europese Tour kondigde pas in december het schema voor het seizoen 2021 aan: 42 toernooien, beginnend met het Abu Dhabi Championship (21 – 24 januari) en eindigend met het Tour Championship in Dubai (18 – 21 november)
Ook de LPGA Tour is er klaar voor: op 21 januari worden de speelsters in Florida de wei ingestuurd voor het eerste van 34 toernooien in de VS, Europa en Azië.
Van het oostelijk front, de Ladies European Tour, hebben we nog niets vernomen. Op de website staat nog steeds het schema van het afgeronde seizoen 2020.
De Europese Challenge Tour vangt van 11 – 14 februari aan met drie toernooien in samenwerking met de sterke Zuid-Afrikaanse Sunshine Tour. De rest van de kalender wordt begin 2021 bekendgemaakt.
En de derde divisies?
De Pro Golf Tour begint het tiende seizoen pas in april. Een schema is nog niet bekendgemaakt, maar: ‘We plannen een compact seizoen met een goed gevulde kalender’, aldus Peter Zäh, CEO van de Pro Golf Tour
Rond de Alps Tour is tot nu toe stil gebleven. De kans is groot dat ook dit circuit pas in het voorjaar van start gaat.

De Majors zijn natuurlijk de ankerpunten van het komende seizoen.
Bij de mannen zijn dat als eerste The Masters (8 – 11 april) en het PGA Championship op Kiawah Island (20 – 23 mei), waar Rory McIlroy in 2014 won.
Het U.S. Open vindt plaats op Torrey Pines bij San Diego (17 – 20 juni). Tiger Woods was hier in 2008 na een sensationele play-off tegen Rocco Mediate de beste.
The Open sluit van 15 – 18 juli de rij. De baan? Royal St George’s (foto boven). Hier was Darren Clarke in 2011 de winnaar.
Als alles gaat zoals het moet gaan, staan er in 2021 bij de dames weer vijf Majors op de kalender:
* 1- 4 april – ANA Inspiration, Mission Hills CC, Californië (VS)
* 3 – 6 juni – U.S. Open, Olympic Club, Californië (VS)
* 24 – 27 juni – PGA Championship, Atlanta Athletic Club, Georgia (VS)
* 22 – 25 juli – Evian Championship, Evian-les-Bains (Frankrijk)
* 19 – 22 augustus – Women’s Open, Carnoustie (Schotland)

De Olympische Kampioenschappen worden gespeeld op de uit 1929 stammende Kasumigaseki Country Club bij Tokio.
Het kampioenschap van de heren staat voor 29 juli – 1 augustus op de kalender. De dames komen van 4 – 7 augustus in actie.
In 2016 wonnen Justin Rose en Inbee Park goud.

Tour
  • Golfsupport.nl